Sport

HZVV vrouwen 1 begint jaar met gelijkspel

Hoogeveen – Na twee afgelastingen op rij mocht HZVV Vrouwen 1 afgelopen zaterdag eindelijk weer een wedstrijd spelen voor de competitie, ditmaal tegen OZC uit Ommen. OZC is een ploeg waar HZVV altijd moeite mee heeft gehad, dus de rood-witten waren van tevoren gewaarschuwd en wisten dat het wel eens een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden.

Ondanks dat er ‘uit’ ruim gewonnen was bleek ook dit keer weer dat de ploeg uit Ommen zich goed had voorbereid. Er waren wat omzettingen gedaan in hun opstelling en duidelijk was dat men naar Hoogeveen was gekomen voor een punt.

Het begin van de wedstrijd was rommelig, HZVV had weinig grip op de gasten en moest wennen aan de defensieve speelstijl. Toch was het de thuisploeg die in de 12e minuut een kansje kreeg, maar Cheyene Maulany zag haar inzet net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaan. HZVV bleef de ploeg die de aanval zocht maar kreeg weinig echt uitgespeelde kansen ondanks het goede veldspel wat de ploeg liet zien. Vanaf de 20e minuut tot aan de rust was het eigenlijk alleen de ploeg in het rood-wit die voor het doel van de tegenstander kwam waarbij Maria de Lima zich knap vrij speelde en alleen op de keeper afging maar de OZC doelvrouw speelde een perfecte wedstrijd en plukt de bal knap van de voet van de Lima. In de 38e minuut leek HZVV dan eindelijk loon naar werken te krijgen toen Yildirim weer richting doel ging, twee verdedigers achter zich latend. Zij schoot de bal in de verre hoek maar de OZC keepster kon met een uiterste krachtsinspanning de bal nog uit het doel tikken.

De tweede helft begon goed voor HZVV en al na vijf minuten was het Gulnaz Yildirim die na een fraaie actie de bal in het zijnet schoot. Yildirim leek herboren en was constant gevaarlijk en ontpopte zich, zeker in de tweede helft, tot de gevaarlijkste speelster van de thuisploeg. HZVV bleef ook in de tweede helft de aanval zoeken, ook al kwam OZC er af en toe gevaarlijk uit. Daar tegenover stond dat de verdediging van HZVV redelijk eenvoudig overeind bleef en kon de bal ver van het eigen doel houden. De thuisploeg kreeg nog een aantal mogelijkheden maar Verena Jager, Maria de lima en Lyane Neutel zagen hun inzet naast of over gaan. De laatste twintig minuten kwam OZC bijna niet meer uit de eigen 16 meter maar met kunst en vliegwerk wist men zich staande te houden en na het laatste fluitsignaal was de vreugde bij de ploeg uit Ommen groot, maar de teleurstelling bij HZVV nog groter.

Eindstand HZVV Vr1-OZC Vr1 0-0.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: