Dikverdiende overwinning Noordscheschut in Balk

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een 0 – 1 overwinning behaald in en tegen Balk. Onder winterse omstandigheden, en op een moeilijk bespeelbaar veld, waren het niet de ideale voetbalomstandigheden. Maar op basis van wilskracht en een gezonde dosis strijdlust, bracht de enige treffer gemaakt door Rijnald Vos, een meer dan verdiende einduitslag op het scorebord.

Oefenmeester Marc van Meel kon deze speelronde niet beschikken over Danny Bouwman en Melvin Mol. Al na vier minuten moest Wiebe Zinger gestrekt naar de hoek, hij ranselde een goed genomen vrije trap bekwaam uit de hoek. Aan de andere zijde was Nick Koster tweemaal dicht bij een treffer. Zijn schot verdween over en een kopbal kon tijdig onschadelijk worden gemaakt door de keeper. Ondanks de kou, maakten beide teams er een boeiend schouwspel van. Zonder echt hoogstaand te voetballen, viel er voldoende te beleven, met Noordscheschut als bovenliggende partij. Een schot van Aron Boer kon nog gekeerd worden door de sluitpost van Balk, maar in de 37e minuut was het alsnog raak. Koster stuurde Vos de diepte in, en die liftte op zijn beurt het speeltuig beheerst over de doelman, 0 – 1. Enkele minuten later was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Eerst verdween een inzet rakelings over de kruising van het doel van Zinger. Enkele minuten later bracht de solide sluitpost zelf prima redding. Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor Noordscheschut. Eerst bracht Rick Veldman Dennis Hooijer in stelling en diens afgezwaaide schot kon nog bijna door Koster worden binnengekopt. Een minuut later dook Jos Kroezen vrij op voor het vijandige doel, maar zijn kopbal vond niet het gewenste resultaat.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld als gedurende het eerste bedrijf. Noordscheschut nog steeds veelal de baas in de duels en zodoende de bovenliggende partij. Toch was Balk in de 50e minuut dicht bij de gelijkmaker. Na een hachelijke situatie in de doelmond kon Zinger het leer tijdig klempakken. Na een uur spelen leek Noordscheschut de score te verdubbelen. De prima spelende Koster haalde achterlijn, bracht het leer voor op Vos, maar die vond van dichtbij de keeper op zijn weg. Uit de daaropvolgende corner was Noordscheschut andermaal dicht bij een treffer, maar men ontbeerde het nodige geluk. Gedurende de tweede helft poogde Balk steeds opportunistischer te gaan spelen, maar men kon geen bres slaan in de hechte Schut-defensie. Men gaf één grote kans weg, maar Koster stond zijn doelman bij en wist een krachtige kopbal van de doellijn te keren. De laatste mogelijkheid was weer voor Noordscheschut. Vanuit een vrije bal van Roy Hooijer ging de kopbal van de ingevallen Kevin Koster rakelings voorlangs. Noordscheschut speelde de wedstrijd gedegen uit, met een welverdiende en belangrijke overwinning tot gevolg.

Man van de wedstrijd: Rijnald Vos.