Sport

jeugdselectie Sidokwan op Open West

Sidokwan heeft afgelopen weekend meegedaan aan de Open West Districtskampioenschappen in Roelofarendsveen. Voor een aantal spelers hun eerste ervaring met de elektronische pantsers.

Ismael de Lima is een van de spelers die debuteerde met de elektronische pantsers. Ismael knokt zijn eerste partij erg sterk en wint met ruime voorsprong. De 2e partij is erg spannend. Ismael scoort goed met ronde trappen, maar geeft zijn punten ook gemakkelijk weg. In de 2e ronde loopt Ismael uit met 6 punten en wint de halve finale. In de finale treft Ismael een sterke tegenstander met meer ervaring. Met een eindstand van 16-36 laat Ismael scorend vermogen zien maar moet toch echt werken aan zijn verdediging. Ismael verliest de finale en heeft na drie partijen welverdiend brons.

Kim Kloppenberg vecht haar eerste toernooi weer na een geruime tijd er uit te liggen. Kim heeft een sterke verdediging waar Ismael nog wat van kan leren. Kim vecht scherp en scoort meerdere hoofdtreffers. In de 2e ronde scoort zij in de eindfase een prachtige draaitrap richting het hoofd waarbij de finale wordt stopgezet met een eindstand van 20-0. Kim wint met point gap en is erg tevreden dat ze de 0 punten heeft geïncasseerd.

De gouden stoot

Inas Bengrad vecht op een veld waar de elektronische pantsers matig werken. Coach Manho Wong merkt op dat de scores op het veld erg laag uitvallen en dat er weinig tot niet gescoord wordt met traptechnieken. De eerste ronde blijft de stand 0-0 waarbij Inas en Man Ho bespreken de wedstrijd te winnen met stoten. De 2e ronde bedenkt Inas zich niet en valt frontaal aan met een harde stoot. 1-0 en man ho juicht met enthousiasme. Traptechnieken worden hervat maar dit blijft niet scoren. Inas knalt nog 3 harde stoten in de 1e ronde en wint de finale met 4-0. Lieke Heling, Maaike Smit, Miguel Molenaar, en Daniela Oost winnen hun finale en nemen ook goud mee naar huis voor Sidokwan.
Jurre Mars en Chris Kloppenberg winnen hun eerste partij, maar komen in de halve finale niet verder en moeten genoegen nemen met brons. Verder was er brons voor Charissa Krikken, Charissa Maail, Djayden Zuidema en Robin Westerlaan. Djyvano Zuidema viel net buiten de prijzen
Met een team van 14 spelers 6 goud, 1 zilver en 6 brons kijken de coaches terug op een redelijk resultaat met weer nieuwe aandachtspunten voor in de training.

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: