Pesse wint in competitiehervatting

Pesse- In de eerste competitie wedstrijd na de winterstop heeft Pesse een zwaarbevochten overwinning geboekt. Tegen DVC had de ploeg enige tijd nodig om het verschil te maken maar wist het uiteindelijk toch de drie punten bij te schrijven.

Achterstand weggewerkt
In het begin van de wedstrijd was het meteen duidelijk wat de insteek was van de gasten. Ze zakten in en lieten Pesse het spel maken en probeerden op de counter toe te slaan. Dit lukte bijna al in de beginminuten. Het wist de bal te ontfutselen en stuurde meteen Mink de diepte in. De meegelopen Kleine maakte een overtreding waardoor de spits niet op weg kon naar Waninge’s doel. Uit de vrije trap was het Waninge die de bal goed verwerkte van Mink. Even later had de ploeg weer een grote kans maar wederom stond Waninge succes in de weg. Pesse lukte het in die fase niet om door de verdediging van de gasten heen te komen en alleen een schot van Van Wijk ging naast het doel. Op het halfuur waren het toch de gasten die op voorsprong kwamen. Na een actie van Nick Mink komt de bal op rand 16 voor de voeten van Jakobs die gecontroleerd binnen schuift. Hierdoor lijkt Pesse wakker te zijn geschrokken en begon het ook aanvallender meer te melden. Allereerst gaan de schoten van Poeste en Verbrugge nog beiden naast maar van Slooten weet wel te scoren. Na een lange pass van Kleine komt de bal bij Verbrugge. Deze kopt de bal terug op van Slooten die snel een schot produceert waarop doelman Tubben geen antwoord heeft. Voor de rust weet Pesse zelfs de voorsprong te pakken. Na een corner weet de slinks weggelopen Strijker eenvoudig binnen te knikken.

In de tweede helft gebeurt er weinig. Pesse controleert de wedstrijd en DVC probeert in de aanval te gaan. Na ongeveer tien minuten is het Hidding die naast volleert na de pass van Mink. Pas in het einde van de wedstrijd begint DVC echt de druk op te voeren. Hierdoor beseft Pesse zich dat het maar een kleine leiding heeft en gaat het ook meer op zoek naar de derde treffer. De ingevallen Slomp bleek gevaarlijk te zijn. Bij zijn eerste schot kon Tubben nog redding brengen en bij de tweede poging ziet de doelman de bal rakelings langs de kruising gaan. Ook Verbrugge krijgt nog een kans maar ook hij weet niet tot scoren te komen. In de slotfase blijft Pesse rustig en voetbalt het de wedstrijd uit tot het eindsignaal.
Opstelling Pesse: Waninge, Moes, Evenhuis, T. Veninga, van Wijk, Strijker, Kleine, Poeste (Meijer), M. Veninga, Van Slooten (Slomp) en Verbrugge.
Man van de Wedstrijd: Arjan Kleine.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord