Dames Hollandscheveld pakken drie punten onder winterse omstandigheden

Heino – afgelopen zaterdag stond voor de dames van Hollandscheveld de eerste competitiewedstrijd van 2019 op het programma. In en tegen Heino kregen de Oranje-Zwarte dames te maken met winterse omstandigheden wat het voetbal niet vergemakkelijkte. De kou en het sneeuw, wat in veel gevallen als ijs onder de zolen bleef plakken, zorgde ervoor dat de dames geen makkelijke middag kregen. Toch wisten de dames, na een zinderend slot, met een 3-5 overwinning huiswaarts te keren.

De eerste helft begon wat later doordat er kort voor de aftrap werd besloten om vanwege de winterse neerslag op een ander veld te spelen, op dat veld zou minder sneeuw liggen waardoor er beter gespeeld kon worden. Hoewel er inderdaad minder sneeuw op het veld lag, waren de omstandigheden nog steeds verre van ideaal. Het duurde daarom ook even voordat het spel goed opgang kwam. Uiteindelijk wist Hollandscheveld na vijftien minuten spelen de voorsprong te pakken. Sabrina van Nuil kapte haar tegenstander uit en wist zo vrij op doel te schieten. Lang konden ze echter niet van deze voorsprong genieten. Vrijwel direct vanaf de aftrap lag de 1-1 ook al weer in het net.

Daarna zorgde Hollandscheveld voor het betere spel, maar konden niet in de buurt van de goal te komen. In de laatste minuten van de eerste helft kwam daar pas verandering in. Op aangeven van Yvonne Aasman wist Sabrina haar tweede goal van de middag te maken. Kimberley Knol was vervolgens dichtbij de 1-3. Kimberley zag echter haar schot op het laatste moment gekeerd worden door de keepster van de thuisploeg. Lang hoefde Kimberley hier niet bij stil te staan, want de eerst volgende mogelijkheid die zij vervolgens kreeg belande alsnog in het doel.

Na rust moesten beide ploegen weer even wennen aan de omstandigheden. Elf minuten na rust was Yvonne Aasman dichtbij haar eerste doelpunt van 2019, echter stond de keepster van Heino goed op te letten. Maar het was wederom Sabrina van Nuil die de score wist te 0penen in de tweede helft. Met een 1-4 stand leek de wedstrijd daarom ook beslist. Echter kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd.

Met nog een kwartier te gaan zag Marjolein Korenhof zich genoodzaakt om aan de noodrem te trekken nadat Heino bezig was met een veelbelovende aanval. Op de rand van de zestien kwam zij met een tackle inglijden en haalde daarmee de aanvalster van de thuisploeg onderuit. Waar de thuisploeg schreeuwde om een strafschop, maar de sneeuw hielp de scheidsrechter de juiste beslissing te nemen. De afdruk van de sliding was namelijk perfect te zien in de sneeuw en daardoor besloot de arbiter een vrije trap toe te kennen. Achteraf had het niet veel uitgemaakt of het nu een strafschop of vrije trap was geweest, want met een geplaatst schot wist Heino de bal in het doel van keepster Anna-Joelle Stadman te werken.

Daarmee kwam de spanning onverwachts terug in de wedstrijd. Want zes minuten later wist Heino zelfs de 3-4 binnen te schieten en met nog tien minuten te gaan kon de wedstrijd weer alle kanten op. De Oranje-Zwarte dames moesten alle zeilen bij zetten om de overwinning over de streep te trekken. In de verlenging wisten de dames de wedstrijd eindelijk definitief in hun voordeel te beslechten. Yvonne Aasman wist uit een corner de 3-5 binnen te lopen. De scheidsrechter liet vervolgens nog wel de aftrap nemen. Maar daarna floot hij ook direct de wedstrijd af en kan Hollandscheveld de drie punten mee huiswaarts nemen.

Foto’s: Remco Bos