Algemeen

Lang leve een gezond klimaat, weg met Max130

Ik volg momenteel op Twitter een aantal klimaatsceptici. Raar woord. Zou kunnen impliceren dat mensen betwijfelen of het klimaat bestaat. Zij noemen hun tegenstanders klimaatfascisten. Al net zo’n raar woord. De sceptici strooien met kreten, doen alsof ze wetenschappelijk onderlegd zijn en hebben met elkaar gemeen dat ze helemaal niets willen doen om de CO2 uitstoot te verminderen.

Door Democranarch

De VVD is doodsbenauwd voor de papegaaien van bijv. klimaat scepticus Baudet. Dat bleek wel toen Klaas Dijkhoff onlangs de indruk probeerde te wekken dat hij zich niet gebonden voelde aan de afspraken die gemaakt waren aan de klimaattafel. De angst van de VVD is overigens terecht, want net als met de Betuwelijn, de JSF en het nieuwe RIVM gebouw (om maar een paar geldverslindende projecten te noemen) zijn de klimaat doelen die de rechter in het Urgenda proces heeft opgelegd aanleiding tot een opnieuw gemeenschapsgeld verslindend braafste-jongetje-van-de-klas gedrag. Alleen neemt Brave Hendrik daarbij de verkeerde maatregelen. Draagvlak wordt niet geschapen. Wel weerstand want de echte vervuiler blijft buiten schot. Geen CO2 heffing voor de grote CO2 uitstoters. Net als bij de dividendbelastingsrel willen ze bij de VVD hun post politieke leven niet in gevaar brengen.
Diederik Samsom heeft zijn geloofwaardigheid in Rutte II verspeeld. Klaas Dijkhoff probeert nu te voorkomen dat Rutte III voor hem net zo’n gevolg zal hebben. Daarom hoeven we ook niet te verwachten dat er een maatregel zal worden genomen, die geen grote sommen geld kost en tegelijk een enorme reductie van de CO2 uitstoot realiseert. De VVD heeft veel te veel te verliezen bij een maximumsnelheid van 105 km/u.
En toch is dat een zeer effectieve maatregel, die bovendien de luchtkwaliteit ten zuiden van de lijn Emmen Haarlem sterk zal verbeteren. En de prijs? Het kost u geen cent. Sterker nog, u houdt geld over. En op een rit van 125 km bent u 10 minuten later op uw bestemming dan uw navigatie voorspelt. Hebt u nou echt zoveel haast dat u absoluut naar een klimatologisch Armageddon wilt reizen?
Ach, dat vergeet ik te vaak: u gaat dat niet meemaken, maar uw (klein- en achterklein-)kinderen wel. Maar waarom zou u wat voor uw nageslacht doen? Uw nageslacht doet toch ook niets voor u?
Ik zeg Lang leve het klimaat. Het goede wel te verstaan, met de juiste lucht samenstelling. Kantlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen