Polikliniek Oogheelkunde Coevorden verhuist naar De Veltstroom

Coevorden – Per 1 februari verhuist de polikliniek Oogheelkunde van Saxenburgh in Coevorden van Aleida Kramer naar Gezondheidscentrum De Veltstroom.

De polikliniek Oogheelkunde heeft als enige polikliniek tot op heden nog spreekuur gehouden in Aleida Kramer. Vanaf februari is Gezondheidscentrum De Veltstroom de nieuwe locatie voor patiënten en medewerkers van de polikliniek Oogheelkunde. De overige poliklinieken uit Aleida Kramer verhuisden afgelopen zomer al naar het voormalig Waterschapsgebouw.

Met verhuizing naar De Veltstroom wordt de polikliniek niet alleen voorzien van een nieuwe locatie, ook van vernieuwde apparatuur. Zo is er bijvoorbeeld een Optical Coherence Tomografie (OCT) aangeschaft. Bij een OCT-onderzoek worden er scan’s gemaakt van de structuren van het oog en kunnen afwijkingen aan het netvlies of oogzenuw nauwkeurig in beeld gebracht worden. Voorheen moesten patiënten uit de regio Coevorden hiervoor naar het ziekenhuis in Hardenberg.

Samenwerken onder één dak

De samenwerkende praktijken in De Veltstroom willen de gezondheid in de regio verbeteren zodat inwoners langer leven en meer kwaliteit van leven ervaren. Dat doen zij door het traditionele onderscheid tussen huisartsen en medische specialisten te doorbreken en anders te gaan samenwerken onder één dak.

Geef een reactie