Lastige asielzoekers uit Weert overgeplaatst naar Hoogeveen (update)

Hoogeveen – Een woordvoerder van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft dinsdag laten weten dat de overlast gevende asielzoekers in het asielzoekerscentrum (AZC) in Weert op vrijwillige basis zijn overgeplaatst naar extra begeleide toezichtlocaties in Hoogeveen en Amsterdam.

Het gaat volgens een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen om  een 4-tal van de 30 uitgeprocedeerde asielzoekers uit veilige landen die zich de afgelopen weken ernstig misdroegen in Weert. In Hoogeveen en Amsterdam krijgen de als overlast gevende bekend staande asielzoekers intensieve training in gedragsverandering.

De afgelopen tijd had de politie van Weert dagelijks werk om op te treden tegen de ernstige overlast waarbij bedreigingen en diefstallen, waarbij ook met messen werd gezwaaid, aan de orde van de dag waren. De ernstige overlast bestond vooral uit drank- en drugsmisbruik, diefstallen en vechtpartijen. Het besluit is genomen na crisisoverleg in het gemeentehuis van Weert tussen burgemeester, het COA, de politie, het Openbaar Ministerie en andere betrokken partijen.

In de speciale opvang van het AZC Hoogeveen, EBTL (Extra Begeleidings- en Toezichtlocatie), zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar. Er is begeleiding van 17 medewerkers van het COA en 13 medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Burgemeester Loohuis is eerder onder strenge voorwaarden akkoord gegaan met het plaatsen van deze groep asielzoekers in Hoogeveen. De groep moet verplicht meedoen aan dagbesteding en mogen in de middag van ± 14 en 16 uur  uur naar buiten. Zij mogen niet de buurt in maar alleen naar het winkelcentrum De Weide en terug naar het AZC.  Er is, of komt, een verordening zodat als kansloze asielzoekers zich niet aan de regels houden zij zich schuldig maken aan een misdrijf en daarmee alle kans op toelating verspelen. Burgemeester Loohuis heeft een strenge controle toegezegd. In principe verblijven deze groep asielzoekers maximaal 12 weken in de EBTL waarna zij terug gaan naar het oorspronkelijk AZC. De burgemeester heeft het recht om de EBTL te sluiten mocht het misgaan. Ondernemers in het winkelcentrum De Weide hebben voorzichtig positief gereageerd op de ontwikkelingen.

29 gedachten over “Lastige asielzoekers uit Weert overgeplaatst naar Hoogeveen (update)

 • 9 mei 2018 om 01:37
  Permalink

  “Ondernemers in het winkelcentrum De Weide hebben voorzichtig positief gereageerd op de ontwikkelingen.” ?????
  Eerlijk gezegd kan ik niet geloven dat er positief gereageerd kan worden dat dit soort mensen hierheen komen.
  Een mooi afschuifsysteem, Weert is het zat dus mag Hoogeveen de problemen hebben!
  Ze hebben geen recht op asiel in Nederland dus volgens mij reizen ze de verkeerde kant op, naar het noorden ipv het zuiden!

  • 9 mei 2018 om 12:04
   Permalink

   Dit zou liggen aan het linkse beleid roeptoeteren velen. Nou, met rechts in Den Haag en Conservatief/Rechts in Hoogeveen schiet het de laatste jaren ook lekker op. Uitgeprocedeerd en dan intensieve begeleiding. Kost wat maar dan kun je ze daarna als brave schooljochies terugsturen? Idioterie. Ik ben voor opvang van vluchtelingen maar dit is niet te volgen. Sterkte Hoogeveen!

 • 9 mei 2018 om 16:16
  Permalink

  uitgeprocedeerd, weg ermee. Nederland moet nu eindelijk eens doorpakken. Niet iedereen hier op de kost, wij krijgen ook niets kado

 • 9 mei 2018 om 17:17
  Permalink

  Het zijn gelukzoekers, geen vluchtelingen!
  Waarom wordt Hoogeveen ermee opgescheept als Weert het probleem niet aan kan?
  Betaal het vliegtuig naar hun thuisland maar van onze belastingcenten!

 • 9 mei 2018 om 23:21
  Permalink

  Het word steeds gezelliger in Hoogeveen!
  Ik denk dat er een flinke som geld tegenover staat voor het opvangen van *asielzoekers*!

  * Houdt het netjes aub ~ Redactie.

 • 10 mei 2018 om 11:08
  Permalink

  Ik snap de frustraties van iedereen wel, ik heb ze zelf ook. Maar kun je het deze “asielzoekers” kwalijk nemen dat het beleid in Nederland zo ontzettend soft is? Als het in Marokko er net zo aan toe zou gaan dan zouden er vanuit Nederland ook “tokkies” die kant op gaan om daar mis/gebruik van te maken. Laat onverlet dat deze “onruststokers” gewoon direct gestraft moeten worden conform het strafrecht uit hun eigen land. En daarna direct terugsturen, desnoods met vliegtuig. Dat is goedkoper dan ze hier telkens naar een ander opvangcentrum sturen.

 • 10 mei 2018 om 19:14
  Permalink

  “……zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar. Er is begeleiding van 17 medewerkers van het COA en 13 medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen”

  Dus beter dan 1:2 qua begeleiding, terwijl je ouders of grootouders kunnen verrekken. De hele dag in een luier en 1 keer per week douchen omdat er geen geld is.

  Noem mij maar een racist maar we zijn knetter knettergek in dit land.

 • 10 mei 2018 om 21:04
  Permalink

  Er zijn reacties weggehaald om het zogenaamd “netjes” te houden. Maar redactie zeg nu eens zelf wie er als eerste niet zo “netjes” is geweest? Is het een wonder dat mensen meer explosief reageren omdat er gewoon asielzoekers worden overgebracht die de veiligheid aantoonbaar hebben verstoord? Het is raar dat vervolgens uitingen de andere kant op worden gecensureerd, daar waar deze bedoeld zijn om bepaalde emoties te ventileren. Ondertussen durf ik mijn kinderen niet meer ’s middags naar de Weide te laten gaan, een omgekeerde wereld! Daarom mijn mening: weg met deze mensen!

  • 11 mei 2018 om 00:34
   Permalink

   Er is wel een verschil tussen je mening uiten en dit doen inclusief scheldwoorden. We zijn volwassen, mag ik van uit gaan, dus dat kan gerust met een normale toon. Er wordt al flink wat tussenuit gefilterd, maar we houden het graag ook voor anderen fijn om door te lezen. Kan het reageren niet op een normale toon, dan zal de gehele functie later alsnog weer uitgezet worden. Dat ligt geheel aan de reaguurders om niet te laten gebeuren. Er wordt al genoeg uit gefilterd automatisch, maar dat betekend niet dat de rest allemaal maar gewoon moet kunnen. Een mening kun je ook zónder scheldwoorden of extremistische uitingen plaatsen. Daarom zijn sommige reacties aangepast en anderen volledig verwijdert. Herhaaldelijke overtredingen worden vanzelf in de automatische filter gezet en komen dan dus ofwel in de moderatiewachtrij ofwel worden direct doorgestuurd naar de prullenbak. Dit valt gewoon onder het nettiquette zoals duidelijk genoemd in de algemene voorwaarden en hoeft niet over gediscussieerd te worden. Door gebruik te maken van de reageerfunctie ga je daarmee akkoord.

   • 11 mei 2018 om 01:37
    Permalink

    Helemaal eens dat schelden en andere grove taal niet nodig zijn om je mening te uiten maar volgens mij was dat niet in alle verwijderde reacties het geval.
    Over mensen die uitgeprocedeerd zijn en zich ernstig misdragen mag toch neem ik aan wel gezegd worden dat ze het land uitgezet moeten worden desnoods met het vliegtuig naar eigen land worden gebracht op kosten van onze belastingcenten?
    Dat is altijd voordeliger dan ze op deze manier te onderhouden en risico lopen dat er nog meer ellende wordt veroorzaakt!

 • 10 mei 2018 om 21:55
  Permalink

  Volgens mij is/zijn er ook een reactie/reacties weggehaald waarin geen enkel onfatsoenlijk woord te vinden was maar wel een mening werd gegeven of heb ik dat niet goed gezien redactie?

 • 12 mei 2018 om 13:32
  Permalink

  Jkammer dat er weer ondernickname mag worden gepost.
  Zelf heb ik altijd onder mijn eigen naam gepost en voel me ook verantwoordelijk voor wat ik schrijf. Door weer mensen onder een nickname te laten posten dan zal het in gevallen van nieuwkomers, moord, sexueel misbruik, alcoholmisbruik, enz altijd weer ontaarden in gescheld en elkaar de maat nemen op een ongezouten manier.

  • 12 mei 2018 om 15:05
   Permalink

   Het is bij de redactie bekend wie er posten neem ik aan?
   Van mij weet je in ieder geval wel wie ik ben en dat weet de redactie ook, het is mijn keuze om onder een nickname te reageren!

  • 7 juni 2018 om 18:14
   Permalink

   Ik heb geen zin om oud zeer op te rakelen, maar je liegt hier glashard. En dat weet jezelf ook!

   • 7 juni 2018 om 21:06
    Permalink

    Waarom dan deze opmerking maken Gerwin?
    Niet weer de hetze Gerwin vs Henk toch?

 • 12 mei 2018 om 19:33
  Permalink

  Ho even Henk Hudding, je hebt ook geregeld met de nickename drifter gereageerd en met de nickname winkelwagen van je dochter.

 • 12 mei 2018 om 23:44
  Permalink

  Hoe wil er voor zorgen dat de redactie de juiste naam heeft van een reaguurder? Ik heb mijn eigen naam gebruikt maar wie zegt dat dat ook daadwerkelijk mijn eigen naam is? Ik zie het er nog van komen dat we hier straks een website hebben met nieuws over Hoogeveen waar niet op gereageerd mag worden. Dit zal de doodsteek van de website gaan worden.

  Op zich ben ik helemaal niet tegen het volledig onder eigen naam reageren, ik doe dat ook, maar hoe wil je dat controleren?

 • 13 mei 2018 om 02:08
  Permalink

  Wij hebben onder de naam Regio Hoogeveen veel negatieve mails gekregen over reaguurders die onder een pseudoniem reageren met de meest hatelijke berichten. Over het bericht en naar elkaar toe. Dit was de doodssteek van Regio Hoogeveen. Wij willen voor iedereen reageren laten bestaan maar hebben daar voor enkele filters opgesteld. Scheldwoorden, racisme, haat en flame worden er automatisch uitgefilterd. Dit om voor iedereen normaal reageren mogelijk te houden. En het zo voor iedereen ook leuk te houden. Je mag dus onder een nickname blijven reageren maar houd het netjes.

  Een kleine regel die het voor iedereen leuk houd 🙂 Zodat niet onze email box vol staat met ongepaste reactie mails zoals het bij Regio Hoogeveen destijds was 🙂

  • 13 mei 2018 om 11:20
   Permalink

   Het lijkt me vooral moeilijk om te bepalen wat racisme is, tegenwoordig wordt bijna alles racisme genoemd, zelfs een karikatuur als Zwarte Piet.

 • 13 mei 2018 om 13:09
  Permalink

  Beste mensen wat een commotie
  Ik woon vlak bij het AZC maar nog niemand zien lopen met kalesnikovs of uzis , wat wel gebeurd bij andere gevangenen
  Meestal van dat jonge spul dat de weg kwijt is tussen de 15 en 25 jaar
  Stelletje relschoppers een flink pak op hun donder helpt in de meeste gevallen

  Elke dag rijd de brandweer en politieautos richting AZC en wat er stilletjes gebeurd

 • 14 mei 2018 om 22:34
  Permalink

  @lichtje, toen het nog een gevangenis was zag je wel mensen lopen met AK74/Uzi’s? Overdrijven is ook een vak. Het beleid is te soft hier in Nederland. We moeten harder gaan optreden tegen het misbruik! Terug naar eigen land indien je je niet aanpast. En maak maar duidelijk bij de nieuwkomers dat als ze onze wetten/gebruiken niet respecteren dat ze dan linea recta teruggestuurd worden, zonder pardon. Zeker weten dat het dan een stuk beter zal gaan.

 • 5 juni 2018 om 09:35
  Permalink

  Waarom zetten ze uitgeproduceerde asielzoekers niet gewoon zo snel mogelijk uit?Dat begrijp ik dus werkelijk, dat bespaard de maatschappij nogal wat geld en in sommige gevallen bespaard dat ook overlast.

  • 5 juni 2018 om 09:37
   Permalink

   Het woord “niet ” vergeten, ik begrijp dat dus werkelijk niet, straks zijn we jaren verder en mogen ze om humanitaire redenen toch blijven en volgens mij gokken ze daar op.

 • 5 juni 2018 om 13:28
  Permalink

  Als je hier uitgeprocedeerd bent en illegaal bent mag je juist van alles zie maar aan wearehere. Waar die mensen allemaal mee weg komen……

 • 16 juni 2018 om 18:46
  Permalink

  Nee moeder van 7 dat oud zeer haal ik niet weer op, maar dat henk onder 3 verschillende namen reageerde en dus in zijn reactie zei dat hij eerlijk was. gaat er bij mij niet in. Ik heb derhalve op deze nieuwe site besloten om onder mijn eigen naam te reageren, het staat iedereen vrij hoe men hier reageerd. Ik heb ook fouten zat gemaakt op de vorige site, nu ik post onder mijn eigen naam, terwijl iedereen wel wist wie ik was ( daar heb ik nooit een geheim van gemaakt) denk ik toch wel even na over mijn te posten reactie.

Geef een reactie