Daling aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Drenthe

Regio – De laatste twee jaar is het aantal ongevallen met dodelijke verkeersslachtoffers in Drenthe significant afgenomen. Zowel in 2017 als 2018 waren er negentien ongevallen met twintig dodelijke slachtoffers te betreuren in het Drentse verkeer.

Elk dodelijk verkeersslachtoffer blijft er een teveel, daarom blijft de provincie, samen met gemeenten, inzetten op nul verkeersslachtoffers. Verkeersveiligheid is een belangrijk onderdeel bij de aanleg van nieuwe wegen en kunstwerken en we zetten fors in op verkeersveiligheidscampagnes en voorlichting
aldus gedeputeerde Henk Brink.

Een voorbeeld daarvan is de actie met autoruitbeschermers op de carpoolplaats bij Assen Zuid en een aantal bedrijven in Drenthe.
Gedeputeerde Brink: ”In vorstperiodes is het belangrijk dat automobilisten hun ruit goed schoonkrabben voor goed zicht. De autoruitbeschemers zijn een cadeautje van de provincie en RTV Drenthe om automobilisten een handje te helpen. Ik roep alle automobilisten op om in vorstperiodes een autoruitbeschermer te gebruiken of goed te krabben, zodat we veilig de weg op kunnen en samen werken aan een verkeersveiliger Drenthe”.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord