112/Misdaad

Jonge inbrekers pleegden 10 inbraken in 2 weken

Assen/Hoogeveen: Een 22-jarige inwoner van Assen is veroordeeld wegens inbraken in Assen, Groningen en Hoogeveen, waarbij dure auto velgen met banden werden gestolen. De rechter veroordeelde hem tot een taakstraf van 80 uur, 240 dagen voorwaardelijke celstraf en het betalen van 15.000,- euro aan de benadeelden. Niet alle financiële claims werden door de rechter gehonoreerd vanwege een slechte onderbouwing van de indieners.

Bij de 10e inbraak binnen twee weken, werd hij gepakt al moest de politie daarbij een waarschuwingsschot lossen. Hij bleek in wisselende samenstelling met twee anderen de inbraken en diefstallen op een professionele manier te plegen.

Tijdens het onderzoek van de zaak probeerde hij zijn kompaan een bekennende verklaring te laten intrekken.

Een Groningse 16-jarige mededader draait op voor een deel van de schadeloosstelling omdat hij mee heeft gedaan bij een 5-tal inbraken. De jongen liep nog in zijn proeftijd van een eerdere veroordeling. Hij kreeg voor deze zaken een taakstraf van 40 uur bijna 100 dagen jeugddetentie en ook de voorwaardelijke 72 dagen celstraf krijgt hij nu op zijn bordje.

Een derde minderjarige verdachte zal zich later moeten verantwoorden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: