Leerlingen Eduwiek geven aandacht aan Week van het Vergeten Kind

Hoogeveen – De leerlingen van Eduwiek en Wethouder Gert Vos maakten donderdag om 11:00 uur een levend hart voor het Raadhuis. Dit hart symboliseert de aandacht voor de Week van het Vergeten Kind. Duizenden kinderen kunnen in Nederland niet meer thuis wonen en worden door verhuisd van opvang naar opvang. Dit moet volgens de Stichting Het Vergeten Kind stoppen. Zij roepen iedereen op een Hartenhuis te bouwen. 

Hartenhuis

Een huis met daarin een Hart, dat is een Hartenhuis en symboliseert een veilig en liefdevol thuis voor ieder kind in Nederland. Helaas hebben niet alle kinderen in ons land een thuis. Er zijn duizenden kinderen niet meer thuis wonen, ook zijn er veel kinderen die wel thuis wonen maar dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen.

Geen enkel kind heeft het voor het kiezen waar zijn wieg staat. En als er thuis dingen mis gaan, geven kinderen zichzelf daarvan de schuld. Terwijl zij altijd alleen maar slachtoffer zijn. Het Vergeten Kind wil dat Nederland niet langer wegkijkt, maar deze kwetsbare kinderen helpt. Dagelijks worden zij geconfronteerd met ernstige problemen. Problemen waar zij niets aan kunnen doen maar waar ze wel de dupe van zijn. Hierdoor raken ze geïsoleerd en getraumatiseerd. We mogen niet vergeten dat deze kinderen onze hulp dringend nodig hebben.

Wilt u meer informatie over het Hartenhuis ga dan naar onderstaande website:

Hartenhuis Het Vergeten Kind.

Foto: Mieke Akse

Deel dit bericht!

Geef een antwoord