15.000 euro voor 40 extra stoelen raadzaal

Hoogeveen – Het college schaft in eerste instantie twintig stoelen aan voor het publiek in de raadzaal. Het komt regelmatig voor dat er bij vergaderingen zoveel publiek is dat er te weinig zitplaatsen zijn.

Sinds kort kunnen raadsvergaderingen thuis via het internet worden bekeken. Als het publiek meer bekend wordt met dit medium neemt het bezoek aan de raadsvergaderingen misschien af. Daarom kiest het college ervoor om eerst twintig stoelen bij te plaatsen. Als dit niet voldoende is, kunnen er nog eens twintig stoelen worden aangeschaft. De kosten voor veertig stoelen bedragen 15.000 euro.

Deel dit bericht!

4 gedachten over “15.000 euro voor 40 extra stoelen raadzaal

 • 2 februari 2019 om 18:41
  Permalink

  Moet ik uit dit bericht opmaken dat de gemeente liever heeft dat inwoners de raadsvergadering niet bezoeken omdat ze anders nog twintig peperdure stoelen moet bestellen? En laat de foto de nieuwe opstelling van de raadszaal zien? Wie verzint zoiets? O, de raad zelf? Vandaar dat de logica van deze opstelling mij zeker ontgaat…..degenen in het midden zullen wel een stijve nek krijgen denk ik.

 • 2 februari 2019 om 20:58
  Permalink

  peperdure stoelen? € 375 per stuk. Redelijk normale prijs voor goede stoelen. Maar stel ze hadden stoelen bij Het Goed vandaan gehaald dan waren het weer goedkope bestuurders die voor slechte stoelen had gekozen? Wat jij uit het bericht moet opmaken moet je helemaal zelf weten. Ik maak hieruit op dat de gemeente op deze manier ook nog eens kenbaar maakt dat je ook via internet de vergadering kan bijwonen (dat weet niet iedereen hoor). En als je je negatieve blik eens goed focust op de stoelen in het midden dan kun je zien dat die kunnen draaien. Btw deze opstelling snap ik ook niet maar ik zie dan weer nergens staan dat de raad hier zelf verantwoordelijk voor is!

  • 3 februari 2019 om 00:38
   Permalink

   @Eddie
   Nee dat zie jij niet staan maar dat is wel zo. De raad heeft een interne commissie ingesteld voor de inrichting van de nieuwe raadzaal. Dit onderwerp heeft tot redelijk wat geruzie geleid binnen de gemeenteraad, daar ben ik een tijd geleden nog getuige van geweest. Als ze zich over andere onderwerpen ook zo betrokken zouden tonen, zou ik niet zo negatief zijn over de gemeenteraad….maar ik ben blij dat je zegt dat je deze opstelling ook niet snapt, want dat ze na twee jaar vergaderen hiermee komen is ook niet te snappen.

 • 20 september 2019 om 23:41
  Permalink

  Gisteravond was het druk in de raadszaal. Te weinig zitplaatsen. De bode gevraagd of er geen stoelen bij geplaatst konden worden. Zijn reactie: Nee dat mag niet vanwege brandveiligheid.
  Had men dat niet wat eerder kunnen bedenken. Nu zijn er 20 stoelen aangeschaft voor de raadszaal maar mogen daar niet geplaatst worden. Weer €7.500 over de balk gegooid.

Geef een antwoord