Sport

Hoogeveen ontvangt Be Quick 1887

Hoogeveen: Nadat vv Hoogeveen vanwege afgelastingen twee weken moest toekijken wat de concurrentie deed, komt het zondag voor het eerst dit seizoen zelf weer in actie. Tegenstander is Be Quick 1887, dat gaandeweg het seizoen steeds beter is gaan presteren.

Zonder zelf te spelen was Hoogeveen vorige week zondag wel de grote winnaar. Alle concurrenten in de top van de Hoofdklasse lieten immers punten liggen. Aan Hoogeveen nu wel de taak om zelf geen schade op te lopen. Dat moet dan gebeuren met een selectie die in de winter verder is versterkt. Vlak voor de winter waren de resultaten even wat minder en moest men uiteindelijk te koppositie afstaan. Vraag is dan ook of me er nu meteen weer staat en een goede reeks kan neerzetten. Wat dat betreft heeft men natuurlijk een achterstand ten opzichte van ploegen die al wel in actie kwamen.

Eén van die ploegen is Be Quick 1887. De ploeg uit Haren verloor van Purmersteijn en speelde vorige week verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen DEM. Voor de winterstop zette men ook een goede reeks neer, waardoor men na een valse competitiestart een opmars op de ranglijst maakte. Trainer Sven Wuestenenk gaf al aan een appeltje te schillen hebben met Hoogeveen. Hij doelde daarmee op de wedstrijd van eerder dit seizoen toen Hoogeveen op de Esserberg met 1-6 won. Een uitslag die geflatteerd was, beaamde ook Nico Haak. ‘Ik vond Be Quick een hele goede ploeg. Men heeft veel creativiteit en het is ook een ploeg die heel fit oogt. We hebben daar op de juiste momenten gescoord en daardoor leek het verschil in de wedstrijd heel erg groot, maar als je keek naar het spelbeeld, viel dat beest wel mee.’
In totaal stonden beide ploegen in Hoogeveen elf keer eerder tegenover elkaar. Hiervan won Hoogeveen er zeven en trokken de gasten drie keer aan het langste eind. De laatste onderlinge ontmoeting in Hoogeveen was op 3 februari 2013. Hoogeveen verloor toen met 0-3 en Be Quick werd later dat seizoen kampioen.

Op de foto een fragment uit de eerder gespeelde wedstrijd in Haren (Foto: Janet van der Weij)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: