Hoogeveen (za) hervat competitie met streekderby

Hoogeveen: Zaterdag hervat Hoogeveen zaterdag de competitie. Meteen staat er ook een streekderby op het programma. Tegenstander is ZZVV. Beide ploegen willen graag de aansluiting houden met de top van de ranglijst. Het belooft dan ook een boeiend duel te worden.

Hoogeveen ging uiteindelijk met een goed gevoel de winterstop in. Ondanks dat het spel nog niet overtuigend was, werden de laatste twee duels gewonnen. Trainer Edward Sabandar kon ook rekenen op de terugkeer van een aantal geblesseerde spelers. Als de selectie fit blijft, zouden er de tweede seizoenshelft nog mooie dingen kunnen gebeuren.

Eerst zal men een opmars moeten inzetten op de ranglijst, maar ook de strijd om de tweede periodetitel is nog niet kansloos. ZZVV is daarin overigens een belangrijke concurrent. Op dit moment heeft de tegenstander van zaterdag drie punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.  In de reguliere ranglijst staat de ploeg uit Zuidwolde net onder Hoogeveen met een punt minder en een wedstrijd meer gespeeld. De ploeg van trainer Rick Mulder, die overigens al meer dan 16 jaar lid is van Hoogeveen, kende een moeizame competitiestart, maar herstelde zich daarna goed. Twee weken geleden liep men echter schade op door in Beilen met 2-1 te verliezen van Fit Boys.

Op 17 november stonden beide ploegen in Zuidwolde tegenover elkaar. Hoogeveen speelde toen een slechte eerste helft en ging met een 2-0 achterstand de rust in. In de tweede helft herstelde men zich en werd het nog 2-2. Vorig seizoen eindigde het duel in Hoogeveen ook in een gelijkspel. Onder winterse omstandigheden werd het toen 1-1.

De wedstrijd begint om 14.30 uur. Een dag later speelt Hoogeveen zondag om 14.00 uur in de Hoofdklasse thuis tegen Be Quick 1887.

Op de foto een fragment uit de ontmoeting van 17 november (foto: Albert Stegeman)