Algemeen

RE-NET Hoogeveen B.V. gaat glasvezel aanleggen in de buitengebieden

RE-NET Hoogeveen B.V. gaat glasvezel aanleggen in de buitengebieden van Tiendeveen, Noordscheschut, Nieuweroord, Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Elim en Nieuwlande, de zogenaamde Veendorpen van de gemeente Hoogeveen.

Vandaag is bekend gemaakt dat 52,1 % van de inwoners in de buitengebieden van de Veendorpen een glasvezelabonnement hebben afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde, namelijk minimale deelname van 50% om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Wethouder Jan Steenbergen: ‘Dit is fantastisch nieuws voor de inwoners. Snel internet is ook cruciaal voor de economische ontwikkeling van de gemeente. Bedrijven en inwoners in het buitengebied, en ook in de kernen, hebben goede verbinding nodig om mee te kunnen en blijven gaan met de ontwikkelingen in de toekomst. Met glasvezel haal je de modernste technologie met een enorme capaciteit in huis.’

Ambassadeurs Veel ambassadeurs, enthousiaste inwoners en andere betrokkenen hebben zich ingezet om de aanleg van glasvezel in dit gebied mogelijk te maken. Directeur Eddy Veenstra van RE-NET: ‘Zonder de inzet van de ambassadeurs in dit gebied was dit resultaat niet tot stand gekomen. Want wat is er veel werk verzet tot het laatste moment. Iedereen heeft zich volop ingezet, en gelukkig met succes!’ Glasvezel van cruciaal belang Internet heeft de toekomst: alle apparatuur wordt ermee verbonden. De verwachting is dat ons datagebruik in 2020 ruim 600% groter is dan nu. Glasvezel biedt ruimte voor die ontwikkelingen en opent deuren voor ongekende mogelijkheden. Met glasvezel ben je klaar voor nu én voor de toekomst.

Start aanleg

In het 3e kwartaal kan worden gestart met de werkzaamheden.

Een gedachte over “RE-NET Hoogeveen B.V. gaat glasvezel aanleggen in de buitengebieden

Geef een reactie

Aankomende evenementen