Badminton: Smash komt tekort tegen BC Drachten

Drachten/Hoogeveen: Afgelopen zaterdag speelde Smash tegen BC Drachten. De wedstrijd begon zaterdag om half 1 waar Jos Rollman en Pim Nijmeijer begonnen aan de herendubbel. Ze speelden een sterke dubbel waar het beide kanten op kon gaan, maar de heren van Smash trokken net aan het kortste eind, het werd 21-17 en 21-16 voor de tegenstanders.

Door: Melissa Santinge

Kort hierna moesten ook Roos van Goor en Stephany de Jonge beginnen aan hun dubbel. De beide dames moesten in het begin een beetje inkomen. Deze dubbel ging net zoals bij de heren gelijk op. In de eerste set kwamen ze uit op 21-17 voor de tegenstander. In de tweede set kwamen de dames heel dichtbij, maar ook zij trokken net aan het kortste eind en het werd 21-18 voor de tegenstander.

Na de dubbels begon Nijmeijer aan zijn heren single. De eerste game begon heel vloeiend voor Nijmeijer en hij pakte punt voor punt. Naarmate dichter bij de 21 gekomen te zijn kwam de tegenstander nog wel iets dichterbij, maar hij pakte de eerste game met 21-15. De tweede game ging een stuk moeizamer en was een stuk spannender. De puntentelling ging heen en weer, maar Nijmeijer wist het goed uit te spelen en sleepte de game met 21-19 binnen en daarmee ook het eerste punt voor Smash.

Van Goor begon hierna aan haar vrouwen singel. Ze begon de eerste set sterk en het ging gelijk op tussen de beide dames. Op het einde trok haar tegenstandster aan het langste eind en werd het 21-15. Het tweede deel van de wedstrijd werd het Van Goor een beetje teveel, omdat ze ziek was, en moest helaas de wedstrijd, na moedig gestreden te hebben, uit handen geven met een eindstand van 21-3.

Rollman stond hierna op het programma voor zijn single om te proberen het tweede van Drachten te pakken. Rollman begon moeizaam aan de wedstrijd en stond al snel achter. Hij kwam in de eerste game helaas niet in zijn spel en werd daarom ook verloren met 21-7. De tweede game begon hij een stuk beter en ging het in het begin gelijk op. Helaas werd, er door een discussie over een shuttle, de wedstrijd gestopt en was het een opgave voor het team van Smash.

De Jonge mocht hierna proberen een punt binnen te slepen in haar singel. De eerste set was zwaar en je zag dat De Jonge in haar spel moest komen. Ze kon de eerste set daarom ook niet meekomen en werd verloren met 21-12. Ze herpakte zich hierna echter wel goed en kwam al snel voor te staan in de tweede set. Na een lange puntenwisseling werd het uiteindelijk 21-18 voor De Jonge. Toen kwam de beslissende game en De Jonge wist hoe belangrijk het punt was. Het was een zware en lange game waarin beide dames goede en lange rally´s speelden. Helaas werd er op het eind net aan het kortste eind getrokken waardoor de game met 21-19 verloren werd.

De laatste partijen die er nog waren, waren de 2 mixpartijen. In de eerste partij speelden Van Goor en Nijmeijer een hele mooie partij. De eerste set kwamen ze al snel op voorsprong en wonnen die set dan ook met 21-13. In de tweede set kwam de tegenstander iets meer in hun spel, maar Van Goor en Nijmeijer speelden een topwedstrijd en wonnen ook die set met een stand van 21-17. Toen was het aan De Jonge en Cedric Loopers de beurt om het laatste punt binnen te halen. Helaas liep het niet helemaal zoals gepland en kwamen De Jonge en Loopers niet lekker in hun spel. Beide sets gingen dan ook snel naar de tegenstanders met 21-9 en 21-11.

De eindstand was 2-6 in het nadeel van Smash. Dit is natuurlijk jammer, maar iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om punten binnen te slepen.