foto:pixabay
Sport

Café de Schout verliest van Legend Reen Sneek

Sneek – De darters van Superleagueteam Café de Schout zijn er afgelopen zaterdag niet in geslaagd punten mee terug te nemen naar Hoogeveen. In Sneek was de Legend met 6-4 te sterk.

In de Round Robin ging het direct al gelijk op. Na zestien gespeelde legs was de stand precies gelijk, waardoor een beslissende laatste leg noodzakelijk was om te bepalen wie het eerste punt van de dag zou halen. Hans de Vries nam het namens de Hoogeveners op tegen Gijsbert van Malsen. Ondanks een gemiste pijl op bulls eye was het Van Malsen die als eerste de dubbel wist te raken.

Tijdens de singlepartijen ging het over en weer. Bert Jan Mulder en Martijn Meinen wisten hun singles te winnen. De Vries en Wesley Kranghand kwamen helaas te kort waardoor de Friezen halverwege met 3-2 voor stonden.

Tijdens de koppelpartijen werd het verschil echt gemaakt. De Hoogeveners konden belangrijke kansen op de dubbels niet verzilveren waardoor Legend Reen Sneek uit liep naar een 6-2 voorsprong en de drie punten veilig stelde. Aan Café de Schout enkel nog de taak om de schade te beperken. En dat deed men. Bertin Blokzijl en Martijn Meinen wonnen de laatste koppelpartij en in de laatste solo was Meinen met een 114-finish in de beslissende leg te sterk voor Van Malsen waarmee de eindstand op 6-4 werd bepaald.

Café de Schout blijft door deze nederlaag op de een na laatste plaats staan met evenveel punten als SLT De Planeet. Op 9 februari spelen de Hoogeveners weer in het eigen café. Dan is Café Kremer de tegenstander.

Geef een reactie