Dames Kwiek maken er een spannende wedstrijd van

Hoogeveen – De handbalbal dames van kwiek hebben er een spannende pot van gemaakt in Wijster. De vorige ontmoeting in Hoogeveen eindigde in een 13-14 nederlaag. Dat smaakte toen als een bijna overwinning.

Deze keer in Wijster waren de dames uit Hoogeveen extra gemotiveerd. Zowel dat ene punt van de vorige keer die we tekort kwamen maar ook dat we zonder Corine aan moesten treden. Corine brak vorige week haar middelvinger. Kwiek startte voortvarend. Binnen no time stond het 3-1 in het voordeel van Kwiek. Langzaam ontpopte zich een gelijk opgaande strijd. In een redelijk fair gevecht was het wel jammer dat er enkele breaks en doelpunten van Kwiek afgekeurd werden voor vermeend in de cirkel staan. Dat scheelt zo maar drie doelpunten.  Bij rust stond Kwiek 1 puntje voor 11-10.

Na rust ging de spannende strijd wederom gelijk op. Kwiek bleef telkens op voorsprong bij 17-18 kwamen de meiden voor het eerst op achterstand. Deze liep op naar 17-20. Coach Stege spoorde zijn ploeg nog eenmaal vurig aan. Een snelle uit leverde direct een doelpunt op en even later kon de bal onderschept worden en scoorde de dames de aansluittreffer 19-20
Met nog slechts 40 seconden op de klok en Wijster aan de bal brak de laatste minuut aan. Kwiek verdedigde helemaal vooruit en Wijster speelde het niet slim, ze probeerde een overtreding uit te lokken maar verloren hierdoor de bal, met slechts seconden op de klok stormde de dames nog eenmaal naar voren. Het schot vanaf 14 meter in de laatste seconde werd helaas door de keepster gekeerd.
Een domper die al snel omgezet werd in een zeer goed gevoel. Wederom hadden de dames laten zien over genoeg variatie te beschikken. Wijster had maar liefst 3 verschillende dekkingsvormen nodig om Kwiek van het scoren te houden. De dames hebben hard gevochten en hebben veerkracht laten zien.
Volgende week reizen de dames op zondag af naar Groningen, daar wacht de studentenploeg. Nu maar hopen dat die zaterdag een goed feestje vieren voor de wedstrijd aan.