Verdiende overwinning voor HHV

Hollandscheveld – In de verdediging van HHV begonnen: Fabian Smit, Corneel Kikkert, Sanne Schiphof en Lisa Pekel. In de aanval, Arjan Schuring Jarno Hein, Mandy Schuring en Janique Zomer.

De kerstkilo’s zijn er weer af, de sneeuw was bijna verdwenen, zin in een wedstrijdje korfbal, redenen genoeg om met een goed gevoel naar Emmeloord af te reizen. Vorige week had HHV nog een zware dobber tegen Udiros en daar werd ternauwernood een gelijk spel uit het vuur gesleept, HHV staat er goed voor in de 2e Klasse met een 3de plek op de ranglijst. Belangrijk dus ook vandaag, om ook de punten te pakken tegen degradant KV Emmeloord. In het begin van de wedstrijd liepen de ploegen gelijk op tot een stand van 2-2 tot 4-4 en vervolgens tot 6-6, hierna kon HHV een gaatje van 2 slaan, via een 6-8 stand liepen de Hollandschevelders uit naar een 8-11 ruststand.

Trainer Gerben Koens wees de ploeg in de rust erop de aanvallen rustiger op te zetten en niet het eerste schot te nemen. HHV had een mooie voorsprong te pakken, maar hadden de wedstrijd nog niet gewonnen. Rustig blijven was dan ook een opdracht voor de tweede helft.

Na rust liep HHV uit tot 6 punten voorsprong. Door rust te bewaren en goede aanvallen neer te zetten wist HHV de voorsprong vast te houden, de laatste 5 minuten ging HHV minder goed verdedigen, waardoor Emmeloord nog een paar keer wist te scoren. Zo werd de stand voor Emmeloord nog een beetje dragelijke, uiteindelijk stond er een eindstand van 15-19 op het scorebord.

HHV 2 wist niet te winnen van ASVD 2 uit Dronten, zij verloren met 17-10.

Volgende week spelen HHV 1 en 2 uit tegen Rheko uit Rheden. Coach van deze ploeg is ‘’oud-coach’’ Gerben de Krey .