Thrianta op dominante wijze naar overwinning

Afgelopen zaterdag speelde Thrianta een thuis wedstrijd tegen NQL. Deze wedstrijd won de ittica formatie op overtuigende wijze met 22-11

Vanaf het begin liet Thrianta zien dat het de baas was in eigen huis. Want de eerste twee treffers waren er twee van Thrianta. Ma de 2-1 van NQL denderde de geel blauwen door naar een 5-1 voorsprong. Toch spartelde de gasten nog even tegen. Daardoor slonk de voorsprong weer tot een gat van twee 5-3. Hierna kwam het eerste verdedigingsvak weer in de verdediging. Dit vak had de zaken goed op orde en kreeg maar één doelpunt tegen in de eerste helft. Hierdoor kon Thrianta rustig bouwen aan een mooie ruststand van 13-7

Na de rust verwachte de hoogeveense korfballers een getergd NQL. Maar doordat Thrianta zeer scherp de kleedkamer uit kwam, had NQL niks in te brengen. Via vier doelpunten op rij bouwde Thrianta de voorsprong uit naar een gat van tien 17-7. Door deze reeks was het verzet van NQL gebroken en konden de hoogeveeners de wedstrijd rustig uit spelen. Het grootste verschil tussen de ploegen was twaalf doelpunten. Toch wist NQL het gat te verkleinen met een doelpunt. Waardoor het gat bij het eindsignaal elf doelpunten betrof 22-11.

Door deze overwinning blijft Thrianta op de tweede plaats staan in de competitie. Wel is het gat met de koploper verkleind tot twee punten.

Volgende week gaat Thrianta op bezoek bij de andere nummer twee TFS. De eerste wedstrijd wisten de geel blauwen te winnen met 14-12. De wedstrijd zal om 20.20 starten