Topschutter Marco Hartman verlaat Hoogeveen

HOOGEVEEN – Marco Hartman zal hoofdklasser Hoogeveen aan het eind van het seizoen verlaten. De 31-jarige aanvaller werd vorig seizoen nog kampioen met de Hoogeveners en topscorer van de eerste klasse. Hartman scoorde maar liefst 31 keer.

Op dit moment kampt Hartman met een blessure. Hij startte dit seizoen ook pas zes keer in de basis, maar scoorde toch weer vijf keer. ‘Ik hoop zo snel mogelijk weer fit te worden en op een mooie manier mijn tijd als voetballer bij Hoogeveen te kunnen afsluiten. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op mijn tijd bij deze mooie club, waar ik vele mooie jaren heb mogen beleven’, aldus Hartman.

VEEL BETEKEND VOOR CLUB

Danny van der Sleen sluit zich daar namens de technische commissie bij aan. ‘Marco heeft veel voor ons betekend en had met zijn doelpunten een belangrijk aandeel in het kampioenschap vorig jaar. Hij zal dan ook voor altijd in de geschiedenisboeken van de club blijven staan. We zijn ook zeer content dat we op een goede manier aan het eind van dit seizoen afscheid kunnen nemen en hopen dat hij ook dit seizoen nog van grote waarde kan zijn.’

JEUGDOPLEIDING

Marco Hartman doorliep bijna de hele jeugdopleiding van Hoogeveen. Hij debuteerde veertien seizoenen geleden onder leiding van trainer Kees Kist als A-junior in het eerste elftal. Hoogeveen speelde destijds ook in de hoofdklasse. Na de overstap vanuit de A-jeugd werd hij in de eerste klasse onder leiding van Jacob Botter een vaste waarde. In 2011 maakte hij de opvallende overstap naar buurman HZVV waar hij ook succesvol was. Inmiddels speelt hij alweer vijf seizoenen voor Hoogeveen en staat de teller bij zijn huidige club op 225 officiële wedstrijden 172 doelpunten.

Foto: Janet van der Weij

Deel dit bericht!

Geef een antwoord