Hoogevener verdachte in afschuwelijke verkrachtingszaak

Groningen/Hoogeveen: Tijdens een tweetal rechtszaken in Groningen kwam naar buiten dat een jong meisje zeker 200 keer is verkracht door meerdere (12-15) mannen. Een oom van het meisje, een inwoner van Winschoten, misbruikte en liet het meisje misbruiken vanaf haar 13e jaar. Een 8-tal mannen die zijn achterhaald, stonden terecht. Onder hen een inwoner van Hoogeveen.

Het misbruik begon in 2015 en hield aan tot half 2017. Via contactadvertenties, waarin werd aangegeven dat ‘alles’ was toegestaan. Het meisje liep daarbij meerdere seksuele aandoeningen op. Uiteindelijk ging ze op 15-jarige leeftijd zelf naar de politie.

Een seksueel verslaafde oom heeft het meisje het meest misbruikt. Zij was in zijn web geraakt toen ze uit huis werd geplaatst. Ze zag in haar oom een persoon van wie ze steun zou kunnen verwachten. Hij liet echter het meisje op verschrikkelijke manieren gebruiken tot aan wrede verkrachtingen aan toe waarbij ook drugs in het spel waren. Het meisje moest er video’s van maken en deze naar hem opsturen. De man is inmiddels veroordeeld tot een achtjarige gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging en moet het meisje 100.000.- euro smartengeld betalen. Hij heeft tegen het vonnis hoger beroep laten aantekenen.

De politie kon een achttal mannen in de leeftijd van 25 tot 46 jaar achterhalen, het betrof o.a. inwoners van Beerta, Groningen, Drouwen, Almere, Den Helder en Hoogeveen.Tegen hen werden celstraffen geëist tussen 42 en 10 maanden, toezicht van de reclassering en betaling van smartengeld van € 5.000,- tot € 15.000,-. Tegen één verdachte werd een vordering van € 35.000,- ingediend die de officier van justitie wil laten toewijzen.

Uitspraak wordt verwacht op 1 maart.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord