Valentijnsdiner voor Stichting Hartekind

Hoogeveen – Lionsclub Hoogeveen D’Rante organiseert op 14 februari in samenwerking met Dinercafé Il Gusto een Valentijnsdiner en steunt daarmee Stichting Hartekind. Il Gusto heeft een speciaal menu samengesteld. De Lions zorgen voor alle extra’s, zoals de aankleding, het vervoer en – voor de mensen die dat willen – hulp bij het verrassen van de partner met een liefdesverklaring, aanzoek of herbevestiging van de trouwbelofte.

Manon Snoeker en Anja van Dalen zijn beide lid van de Hoogeveense Lionsclub én trouwambtenaar. Valentijnsdag was wat hen betreft uitgelezen moment voor een mooie actie. “In ons werk komen we natuurlijk veel verliefde stellen tegen. Bij een huwelijksvoltrekking is het onze taak om er een mooie, persoonlijke ceremonie van te maken. Het blijft bijzonder om mensen hiermee te mogen verrassen”, vertelt Anja van Dalen. “We weten dat stellen het niet altijd makkelijk vinden hun gevoelens onder woorden te brengen. Dat resulteert soms in het uitstellen van een aanzoek”, voegt Manon Snoeker er lachend aan toe. Met de valentijnsactie willen de Lions stellen een onbezorgde avond geven en tegelijkertijd iets betekenen voor het goede doel.

Stellen in de watten leggen

De Lions leggen de stellen in de watten op de romantische avond. Het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van luxe vervoer binnen gemeente Hoogeveen. De twee trouwambtenaren bieden hun hulp aan als mensen iets bijzonders voor hun geliefde willen doen, zoals het opstellen van een liefdesverklaring, het voorbereiden van een aanzoek of de uitvoering van een herbevestiging van de trouwbelofte. “Uiteraard willen we niemand iets verplichten. Het mag, maar het hoeft niet. Gewoon romantisch dineren kan natuurlijk ook. En niet te vergeten: deze avond is voor alle leeftijden.”

Romantisch Italiaans dineren

Na de zomervakantie opende Dinercafé Il Gusto de deuren. Op de kaart staan onder andere pizza’s uit de steenoven, vlees- en visgerechten van de houtskoolgril en pasta’s. Toen de Lions kwamen met het voorstel, was Lisa -Bo Schenkel van Dinercafé Il Gusto al snel enthousiast over het idee. Voor het Valentijnsdiner stelde ze een speciaal driegangen keuzemenu samen, met vooraf een welkomstdrankje van het huis.

Voor Stichting Hartekind

De Lions steunen met de valentijnsactie Stichting Hartekind die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Hoewel de behandelmogelijkheden de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen, is er nog steeds onderzoek nodig om bijvoorbeeld complicaties en ontwikkelingsproblemen beter te leren begrijpen, behandelen en voorkomen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: hoogeveendrante@lions.nl. Vooraf neemt de organisatie contact op om persoonlijke wensen af te stemmen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord