IVN heeft zaterdag extra handjes nodig in Steenbergerpark

Hoogeveen – In het vogeltelweekend wil het IVN ook extra aandacht schenken aan de vogels in de winter. Of, misschien ook wel aan de vogels die straks willen broeden.

In het Steenbergerpark zijn aardig wat nieuwe bomen geplaatst. Er waren nogal wat verdwenen door ziektes en door ouderdom (denk aan veiligheid ivm vallende takken) Voor die bomen zijn nu nieuwe bomen in de plaats gekomen. Helaas is hier weinig rekening gehouden met wat goed is voor een park, voor insecten en vlinders. Nu is het dus nodig om nestkastjes in de eikenbomen te krijgen om op deze manier ervoor te gaan zorgen dat natuurlijke vijanden, zoals de koolmees, de eikenprocessierups niet teveel kans geeft in het mooie Steenbergerpark.
Doe jij mee? We gaan nestkastjes schoonmaken, bouwen en ophangen. We zorgen ervoor dat vogels lekker te smullen krijgen en dat de Held op Stokken weer in de benen komt.
Ook zijn er opnames voor Roeg Junior en is er veel te leren deze middag. Meedoen kan tussen 13:30 tot 16:00 uur. Aanmelden kan HIER

Deel dit bericht!

Geef een antwoord