Amusement

Filmprogramma VUE Hoogeveen

Voorpremière:

Green Book

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

 Afbeeldingsresultaat voor film green book
GREEN BOOK

 Première:

Vals

Een meidenweekend in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Verhoudingen worden op scherp gezet… weten de vier meiden wel alles van elkaar? De verfilming van het ‘beste jeugdboek’ van 2012 geschreven door Mel Wallis de Vries.

De vriendinnen Kim, Abby, Feline en nieuwkomer Pippa besluiten hun laatste vrije dagen voor het eindexamen door te brengen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden, verandert al gauw in een drama. Na een feestje met drie jongens uit een naburig huis is Feline ineens verdwenen. Door een dik pak sneeuw kunnen de meiden geen kant op en ze hebben geen mobiel bereik.
Het lijkt erop dat iemand op hen jaagt en de sfeer wordt steeds angstaanjagender. Weten de meiden eigenlijk wel alles van elkaar en hoeveel valsheid kan een vriendschap verdragen?

Afbeeldingsresultaat voor film vals
VALS

Serenity

Baker Dill (Matthew McConaughey) is de kapitein van een vissersboot, waarmee hij toeristen rondvaart door een rustige tropische enclave, genaamd Plymouth Island.

Wanneer zijn ex-vrouw Karen (Anne Hathaway) plotseling opduikt, smeekt ze Dill wanhopig om haar te beschermen tegen haar gewelddadige man (Jason Clarke). Samen bedenken ze een plan om Karen’s ex-man om zeep te helpen. Al snel wordt Dill terug gezogen in een leven dat hij probeerde te vergeten. Terwijl hij worstelt tussen goed en kwaad, raakt hij verstrikt in een nieuwe realiteit en is niets meer wat het lijkt.

Afbeeldingsresultaat voor film serenity

 SERENITY

 

The Hate U Give

Starr Carter (Amandla Stenberg) beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels blanke privéschool waar ze naartoe gaat.

De precaire balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap zal ze zichzelf moeten laten horen en moeten opkomen voor wat juist is. The Hate U Give is gebaseerd op de veelgeprezen New York Times-bestseller van Angie Thomas, in Nederland uitgegeven door Moon Uitgevers. Naast Amandla Stenberg spelen ook Russell Hornsby, Regina Hall, Common, Anthony Mackie en Issa Rae een rol in de film.

Afbeeldingsresultaat voor film the hate u give

THE HATE YOU GIVE


The Favourite

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen.

De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme.
Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspoltiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

Afbeeldingsresultaat voor film the favourite
THE FAVOURITE

 Dragon Ball Super: Broly

Als Goku en Vegeta geconfronteerd worden met de macht en kracht van de legendarische Super Saiyan Broly, gaan zij hun dodelijkste uitdaging ooit aan. Zullen zij genoeg kracht hebben om hun thuis te beschermen? Of zal alles en iedereen nodig zijn om tegen deze onaantastbare macht op te kunnen?

Een planeet werd vernietigd, een machtig ras kapot gemaakt. Na de verwoesting van planeet Vegeta, werden drie Saiyans, elk met verschillende lotsbestemmingen, verspreid over de sterren. Terwijl twee een thuis op Aarde vonden, werd de derde grootgebracht met een brandend verlangen naar wraak en ontwikkelde hij een onvoorstelbare macht. Goku, beseffende dat er in het universum steeds sterkere krachten zijn die hij het hoofd nog moet bieden, traint keihard om het volgend level te bereiken. Op een zekere dag verschijnt er een Saiyan voor Goku en Vegeta, die zij nog nooit gezien hebben: Broly. Hoe kan een Saiyan, waarvan iedereen dacht dat hij was vernietigd na de verwoesting van planeet Vegeta, op aarde verschijnen? De tijd voor wraak is aangebroken. Lotsbestemmingen botsen in een strijd die het universum tot op zijn grondvesten laat schudden!
Dragon Ball Super: Broly is de eerste film uit de Dragon Ball Super serie. Hij is gebaseerd op het originele verhaal, scenario en de character designs van schepper Akira Toriyama en heeft een gemoderniseerde grafische stijl die herinnert aan de klassieke Dragon Ball manga serie.

Afbeeldingsresultaat voor film dragon ball super broly

DRAGON BALL SUPER: BROLY VUE ANIME

Programma week 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen