Sympany zamelt textiel in Hoogeveen

Hoogeveen – Per 1 januari 2019 zamelt Sympany textiel in De Wolden en Hoogeveen in. Dit doen ze in samenwerking met kringloopwarenhuis Het Goed. Sympany zamelt het textiel in via textielcontainers en huis-aan-huis. Het Goed verzorgt daarnaast de inzameling van de BESTgoed-tas met de Restgoedwagen in Hoogeveen.

WAAROM TEXTIEL INZAMELEN?

Textiel, zoals oude (of versleten) kleding, handdoeken, theedoeken en
knuffels, verdwijnt nog steeds te vaak bij het restafval. Het oude textiel wordt verbrand en krijgt geen tweede leven! Op dit moment wordt ongeveer 40% van textiel gescheiden ingezameld. Het doel is om dit naar 70% te brengen in 2025. Zo werken we aan een circulaire economie.

SAMENWERKING SYMPANY EN HET GOED

Sympany is een van de grootste textielinzamelaars in Nederland. In een groot deel van de Nederlandse gemeenten wordt met ruim 2.500 textielcontainers jaarlijks rond de 23,5 miljoen kilogram textiel ingezameld.
De missie van Het Goed is werk maken van hergebruik en werk maken van werkgelegenheid. Het Goed geeft gebruikte spullen een tweede kans.
Per jaar zamelt Het Goed 20 miljoen kilo huisraad en textiel in. Ruim 80 procent hiervan wordt hergebruikt. Het Goed biedt passend werk aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord