Museum De Duikelaar ontvangt predicaat en geldbedrag

Nieuwlande – Museum De Duikelaar heeft afgelopen zaterdag van commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma het predicaat Kern met Pit ontvangen met het daarbij behorende geldbedrag van 1000 euro.

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staan ze voor je klaar met tips, advies en contacten in hun netwerk. Daarnaast kun er gratis meegedaan worden aan interessante workshops en bijeenkomsten. En zijn er bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing.
Het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project ontvang een deelnemende instantie als buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond. foto en bron: Museum de Duikelaar

Deel dit bericht!

Geef een antwoord