Politiek

CDA bezoekt Bewonerswerkgroep Zonnepanelenpark Westzijde Noordscheschut

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag hebben CDA-raadsleden Aaf-Tineke Bisschop, Klaas Kroezen en Bert Otten een bezoek gebracht aan de Bewonerswerkgroep Zonnepanelenpark Westzijde Noordscheschut. “Er staat veel op papier, maar niet alles. Daarom vinden we het belangrijk om ook ter plekke met de inwoners te praten.”

De bewonerswerkgroep heeft de raadsleden uitgenodigd om ter plekke de situatie te bekijken en hun bezwaren aan te horen wat betreft het zonnepanelenpark. “Wij zijn graag op deze uitnodiging ingegaan”, aldus CDA-raadslid Bisschop. “De ontvangst was hartelijk en wij hebben een goed beeld gekregen van de bezwaren van de omwonenden en de locatie waar het zonnepanelenpark moet komen.”

Van 29 november 2018 t/m 9 januari 2019 lag het ontwerpbesluit voor het verlenen van de omgevingsvergunning voor dit zonnepark ter inzage. De omgevingsvergunning wordt verleend door het college van burgemeester en wethouders. Tijdens de inzagetermijn is er een aantal reacties ingediend bij het college. Niet alleen door de Bewonerswerkgroep Zonnepanelenpark Westzijde Noordscheschut maar ook door verschillende individuele bewoners in de directe omgeving.

Krakeel
De CDA fractie was deze week niet alleen in Noordscheschut. Vorige week donderdagavond was de CDA fractie aanwezig in MFC De Magneet in Krakeel, waar zij een inloopspreekuur voor inwoners van de wijk Krakeel organiseerden.

Gisteren bleek dat RENDO de eerste jaren helemaal nog niet berekend is op grote zonneparken: Capaciteit tekort elektriciteitsnet : zonnepark Trekgatenweg eerst van de baan

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: