Kwiek verliest drie keer

De handbalsters van kwiek hebben de wedstrijd tegen Beilen redelijk kansloos verloren. In de eerste helft werden de dames van Kwiek overlopen door een fel startende ploeg uit Beilen.

In de eigen aanval werden we verrast door hun offensieve 5-1 verdediging en lukte het niet een vuist te maken. Kansen werden niet goed uitgespeeld en de afronding was niet voldoende om de keepster van de tegenstander te passeren. Beilen daarentegen speelde vlot en frivool, met snelle tegenaanvallen en uitstekende spelhervattingen werd de Hoogeveense keepster keer op keer verslagen. Met een stand van 5-19 werd de kleedkamer opgezocht. De wedstrijd was gespeeld. Maar de dames uit Hoogeveen wilde zich niet zomaar gewonnen geven en gaven alles in de tweede helft.
De tweede helft werd een evenwichtigere partij. Met 14-16 verlies werd hier duidelijk een evenwichtiger spel gespeeld. Hoewel Beilen het gas leek terug te draaien deed dit niets af aan de wil om goed te spelen bij Kwiek. De dames herpakte zich maar konden door de mindere eerste helft niet voorkomen dat er een 19-35 verlies te noteren viel.
Het derde en wellicht grootste verlies van deze dag was de blessure die Corine Bijl op liep. Na een schotpoging kwam ze verkeerd neer en brak hierbij haar middelvinger. Een bezoek aan de arts leerde dat ze wellicht dit seizoen niet meer in actie komt. Een behoorlijke aderlating voor de dames van Kwiek.
Volgende week spelen ze uit tegen SVWW, de stugge ploeg uit Wijster moet dan maar een prooi worden voor deze groep.