Laatste schot bezorgt HHV gelijkspel

Hollandscheveld -HHV speelde zaterdag in sporthal de Brug hun thuiswedstrijd. HHV moest aantreden tegen koploper Udiros, die één punt boven HHV stond. In de aanval van HHV startten Jarno Hein, Arjan Schuring, Mandy Schuring en Janique Zomer. In de verdediging van HHV startten Fabian Smit, Corneel Kikkert, Sanne Schiphof en Lisa Pekel.

HHV kwam goed uit de startblokken en speelde verzorgde aanvallen, maar Udiros wist telkens aan te klampen. Mandy kreeg ruimte en wist HHV weer op 2 punten voorsprong te zetten. Udiros had gelijk een antwoord door een afstandschot en vlak daarna maakte Jarno een overtreding wat Udiros een strafworp opleverde. Zo kwam er een 7-7 tussenstand op het scorebord te staan. HHV wist hierna 2 punten uit te lopen door 2 afstandsschoten van Corneel. Hierop had Udiros wederom een antwoord en trok de stand weer gelijk. HHV verslapte iets en kwam zo voor het eerst tegen een achterstand aan te kijken, maar rechtten de rug en trokken de stand weer gelijk. In de laatste minuut wist Fabian de bal te onderscheppen passte de bal diep naar Jarno en die wist de bal er zonder druk in te schieten. HHV ging hierdoor de rust in met een punt achterstand van 13-14
In de rust sprak trainer Gerben Koens zijn team aan dat er verzorgd moest blijven spelen met veel geduld in de aanvallen om zo de juiste mensen uit te spelen. Gelijk scherp beginnen na de rust en proberen uit te lopen op 2 tot 4 punten.
De verdediging wist gelijk de bal te onderscheppen en Sanne wist een afstandsschot te scoren. Met nog 9 minuten op de klok stond het dan ook 17-17. De verdediging was er even niet bij en kregen 2 doelpunten om de oren. Mandy kreeg minder druk waardoor ze lekker op haar afstand kon schieten en dat doelpunt maakte en zorgde voor aansluiting. Vlak daarna had Fabian het slim uitgespeeld en kreeg een stip mee, die Sanne beheerst scoorde. Even daarna wist Corneel ook de korf te vinden met een mooi afstandsschot waardoor HHV weer met één punt voor kwam te staan. In de laatste 2 minuten scoorde de heer van Arjan er nog een afstandsschot in. Met een mooi schot van Mandy wist HHV nog voor te blijven op Udiros. Door miscommunicatie de verdediging bij de heren wist een heer van Udiros vrij te komen en te scoren. Met nog anderhalf minuut op de klok en een stand van 21-21 brak een zinderende eindslot aan. Fabian was ongeduldig in de aanval en loste te vroeg een schot waardoor Udiros scoorde en de 21-22 noteerde. HHV wist met nog 10 seconden op de klok de bal te onderscheppen, die gelijk naar de aanval werd gespeeld. Fabian kreeg de bal nabij de middenlijn en bedacht zich niet en schoot. Met nog 2 seconden op de klok vloog de bal door de korf en stond de eindstand 22-22 op het scorebord. Mede koploper DTG speelde ook gelijk waardoor er in de poule geen wijzigen hebben plaatsgevonden.