Sterk collectief van sc Lutten verslaat sc Elim

Lutten – Gisteren moest sc Elim afreizen naar sportpark de Kei in Lutten. Doordat het hoofdveld door scheidsrechter G. Louwes uit Zwartemeer keihard werd bevonden, moest er deze middag maar op het kunstgrasveld worden gespeeld. Verrassend genoeg kon trainer Scholing beschikken over een voltallige selectie omdat de 2 geschorste verdedigers in de wedstrijd tegen Hoogeveen op basis van filmbeelden hun rode kaarten zagen teruggedraaid. Elim moest het doen zonder topscoorder en spits M. Doldersum en deze mocht vanaf de bank op het spel toekijken.

In de beginfase werd er meerdere keren voor buitenspel gevlagd en gefloten en ook een doelpunt voor Lutten werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Het spel golfde wat op en neer en uitgelezen kansen waren er voor Elim niet, mits de kopbal van M. Koops uit een corner over de goal werd meegeteld. Vlak voor rust kreeg ook de Gooijer alleen voor de keeper nog een wereldkans maar hij zag tot grote teleurstelling dat zijn bal voorlangs ging.
Na de rust ging Elim wat meer vooruit om toch te proberen om die eerste goal te maken. Het leek er wel op dat diegene die de eerste goal maakte de wedstrijd vanmiddag zou winnen. En zo geschiedde want uit een van de weinige corners kon de kleinste speler van Lutten, R. Kosse, vrijstaand van dichtbij over Padding heen koppen (1-0). Het was centrale verdediger Boertien, die mee naar voren werd gestuurd, die 10 minuten voor tijd nog een punt voor Elim had binnen kunnen slepen maar het lukte vandaag gewoon niet. Ook N. Lamberink wist met een fraaie omhaal nog de buitenkant paal te raken maar gescoord werd er verder niet meer. Hiermee maakt Elim in het nieuwe jaar een valse start maar blijft uiteindelijk nog steeds wel de te passeren koploper.
Winters begin
Doordat het hoofdveld door winterse omstandigheden onbespeelbaar was verklaard, werd er vanmiddag daarom op het vlakke kunstgras gespeeld. Elim kreeg in de beginfase meerdere corners te nemen maar het was Lutten wat steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Het veld bleek aan de schaduwkant nog behoorlijk glad te zijn vanwege de vorst want keeper Mulder gleed een keer vervelend uit bij een verre uittrap. Na een kwartier spelen had Lutten de bal achter keeper Padding liggen maar deze werd afgefloten voor buitenspel. Even later ging N. Lamberink er weer vandoor en deze keer kon Padding redding brengen met een gestrekt been. Een schot van J. Doldersum werd van richting veranderd en zo kreeg Elim al haar 4de corner te nemen. De afzwaaier hieruit werd door Benjamins over geschoten.
Openingstreffer
Ook een gericht afstandsschot van D. Doldersum werd een gemakkelijke prooi voor de goedkeepende Mulder. Vervolgens werd een vrije trap door Lutten bijna tot goal gepromoveerd en menig supporters had hem al als openingstreffer genoteerd. Gelukkig voor Elim ging deze bal rakelings voorlangs. Een onnodige overtreding op van de Berg kostte D. Doldersum bijna een gele kaart maar scheidsrechter Louwes was vandaag coulant want hij hield zijn kaarten de gehele wedstrijd op zak. Na een half uur spelen was Elim dichtbij de openingstreffer want een corner van Prijs werd door M. Koops nipt over gekopt. Ook een hard afstandschot van D. Doldersum werd door keeper Mulder vakkundig klemvast opgevangen. Vlak voor rust was het de Gooijer, die alleenstaand voor de keeper de bal voor het inschieten had maar deze verdween over de achterlijn en zo werd er met een brilstand gerust.
Kansen aan beide zijden
Na de rust was het Lutten die met een snelle uitbraak probeerde te scoren. Dit met een blessurebehandeling tot gevolg. Aan de andere kant was het Prijs, die de bal met een boog op het dak schoot. Ook werd er weer eens een buitenspel goal afgekeurd aan Luttenarenzijde. Ook een klein kansje van Boertien werd door Mulder gepakt. Na een kwartier spelen werd de Gooijer gewisseld voor R. Lamberink. En Odink werd voor Metselaar vervangen. Het was N. Lamberink die nog een afstandschot probeerde van buiten de zestien, maar gescoord werd er niet. Het werd steeds meer een wedstrijd die het aankijken niet waard werd, ook al omdat scheidsrechter Louwes vervolgens enkele warrige beslissingen nam. Een doelpunt zou wel eens de redding kunnen zijn voor de toeschouwers, want warm werden ze niet van het voetbal.
Eerste corner Lutten
Na 70 minuten kreeg Lutten haar eerste corner om te nemen deze middag. Het was dan ook meteen raak want de bal werd keurig doorgekopt en de kleinste man van het veld stond volledig vrij voor de keeper. Het was Kosse, die van dichtbij zo over keeper Padding heen kopte en de score opende (1-0). De verdediging van Elim ging hier niet helemaal vrijuit. De volgende corner van Lutten zorgde via N. Lamberink ook weer voor een dreigende situatie maar met veel gefrommel kon de Elim defensie de bal ruimen. Een kwartier voor tijd werd Koekoek vervangen door Gritter. De tegenzet van Scholing was dat de doelpuntenmaker Kosse werd vervangen door Lammers. Via goed combinatie spel en een snelle uitval kwam de meegestuurde centrale verdediger Boertien in een kansrijke scoringspositie maar ook hier weer was keeper Mulder bij de les. Hiermee groeide hij uit tot man of the match aan de zwart-witte zijde.
Vrijuit
In de laatste tien minuten kon eigenlijk Lutten vrijuit voetballen want Elim kwam er niet meer aan te pas. Zo poogde N. Lamerink nog met een geweldige omhaal Padding te verschalken maar zijn bal schampte gelukkig de verkeerde kant van de paal. En ook een vrije trap zorgde ervoor dat R. Lamberink nog een klein kansje kreeg maar dit werd terug gefloten voor buitenspel. Veel extra tijd werd er niet bijgetrokken door de scheidsrechter Louwes en zo kan Elim terugzien op haar eerste verlies in het nieuwe jaar en deze competitie. Volgende week zal Hoogeveen (zat.) op bezoek komen bij sc Elim, ijs en wederdiende.