Sport

Eerste thuiswedstrijd 2019 Smash Hoogeveen

Hoogeveen – Op zaterdag 19 januari 2019 speelde het eerste team van Smash Hoogeveen thuis tegen BC GO 1. De vorige keer heeft het eerste van Smash 5-3 verloren van de Groningse club. En ook zaterdag zou Smash er niet makkelijk vanaf komen.

De herendubbel werd gespeeld door Jos Rollman en Pim Nijmeijer. De heren moesten erg op gang komen en verloren hierdoor de eerste set. Daarna kwamen de heren weer in hun spel en wonnen in de derde set de partij met 21-19. Bij de damesdubbel begon het ook moeizaam. De dames Roos van Goor en Stephany de Jonge kwamen laat op gang waardoor de eerste set makkelijk werd weggegeven. Daarna begon het erg spannend te worden. De tweede set trokken de dames naar zich toe met 23-21 maar helaas verloren zij de laatste set met 18-21.

Daarna kwamen de singles. Rollman speelde de eerste herensingle. Ondanks een goede start van Rollman verloor hij de wedstrijd in drie sets. Vervolgens moest Van Goor haar single spelen. Ondanks het sterke spel dat ze speelde kon ze de wedstrijd niet winnen.
Nijmeijer die al eerder de dubbel won, zat in een erg goede flow. Hij beheerste het spel erg goed en won hierdoor zijn wedstrijd in twee sets.
De Jonge speelde de laatste single van de dag. Ze speelde erg goed en zat goed in haar spel. Helaas was de Groningse dame, die vorig jaar een niveau hoger speelde, te sterk en verloor De Jonge de wedstrijd in twee sets.

Als laatste werden de mixen gespeeld. Nijmeijer en Van Goor speelden een zeer spannende pot. In de eerste set kwam er al een verlenging. Helaas viel de shuttle aan de verkeerde kant van het net. Het werd 21-23. De tweede set was ook met verlenging en deze wonnen Nijmeijer en Van Goor met 24-22. De laatste set beheerste het koppel de wedstrijd volledig en wonnen zij deze met 21-12.
Rollman en De Jonge worden met elke wedstrijd een stuk beter. Dit is ook te zien aan het resultaat. Er werd wéér een driesetter gespeeld waarbij het koppel de tweede set pakt. Helaas verloren Rollman en De Jonge de wedstrijd met 17-21 21-18 18-21.
Over het algemeen heeft Smash een sterke wedstrijd gespeeld met vijf driesetters. De eindstand werd 3-5. Hierdoor is het team uit Hoogeveen helaas naar de degradatie plek geschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen