Korfbal: Thrianta wint in Surhuisterveen

Surhuisterveen/ Hoogeveen: Afgelopen zaterdag speelde de Ittica-formatie een uitwedstrijd tegen It Fean uit Surhuisterveen. Vanaf het begin domineerde de Hoogeveense ploeg. Wat uiteindelijk een 12-17 winst op leverde.

Tot aan de 3-3 kwam de thuisploeg nog mee met de geel blauwen. Hierna scoorde Thrianta zes keer op rij. Waardoor het eerste gat geslagen was 3-9. It Fean wist voor de rust nog twee keer te scoren waardoor er gerust werd met een 5-9 ruststand.

Na de rust herstelde Thrianta de marge van zes weer snel 6-12. Toch bleek het niet een startsein voor een grote overwinning. Want de Friezen kwamen terug in de wedstrijd 9-12. Hierna pareerde Thrianta de comeback van it Fean door weer twee keer te scoren 9-14. Toch bleek de ploeg uit Surhuisterveen stugger dan gedacht, want ook nu gaven ze nog niet op. Thrianta kreeg weer drie doelpunten te incasseren. Hierdoor was de marge voor de Hoogeveners nog maar twee doelpunten 12-14. Dit bleek wel het laatste wapenfeit van de thuis ploeg. Want het collectief van Thrianta raakte niet in paniek. Ze herstelde de marge weer naar vijf punten. Dit was gezien het spelbeeld ook wel een verdiende marge. De scheidsrechter floot dan ook af bij een 12-17 eindstand.

Door deze overwinning blijft Thrianta de nummer twee in de competitie. Ook de andere ploegen boven in wisten hun wedstrijd te winnen. Dus de verschillen blijven het zelfde.

Volgende week speelt Thrianta weer een thuiswedstrijd. De tegenstander zal dan zijn NQL. De wedstrijd zal 16.35 starten in het Activum.