Werkgroep belevingsbos ontvangt predicaat Kern met Pit

Noordscheschut – Werkgroep Belevingsbos Noordscheschut mocht uit handen van de commissaris van de Koning provincie Drenthe – Jetta Klijnsma – het predicaat Kern met Pit ontvangen met de daarbij behorend geld bedrag van € 1000,- voor al het goede werk wat al in korte tijd is verricht in het Belevingsbos Noordscheschut.

Werkgroep Belevingsbos Noordscheschut heeft als doelstelling Het bestaande bosgebied gelegen aan de oostzijde van het dorp Noordscheschut opwaarderen tot een gebied waarbij elke inwonende van het dorp ongeacht leeftijd beleving vind. En dit is afgelopen jaar met behulp van veel vrijwilligers gelukt.

Wat is Kern met Pit

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staan ze voor je klaar met tips, advies en contacten in hun netwerk. Daarnaast kun er gratis meegedaan worden aan interessante workshops en bijeenkomsten. En zijn er  bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing.
Het  predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project ontvang een deelnemende instantie als  buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord