HZVV hervat competitie met gelukkige overwinning

Hoogeveen: Vandaag begon ondanks de vorst ook weer het amateurvoetbal. HZVV hervatte de competitie als koploper met een ruime voorsprong van 5 punten op vv Winsum. Tegenstander vandaag was vv d’Olde Veste ‘54 uit Steenwijk.

De eerste kans was voor de gasten, in de 1e minuut kopte aanvaller Postma maar net naast. In de 11e minuut werd de HZVV doelman bijgestaan door zijn verdediging toen de bal van de doellijn werd weggewerkt. Pas na een kwartier kreeg HZVV het ritme te pakken en ontstonden kansen maar er moest goed worden uitgekeken want de counters van de tegenstander waren niet zonder gevaar. In de 40e minuut een meevaller voor HZVV toen de scheidsrechter naar de stip wees na een verdedigende actie van d’Olde Veste. Op zijn minst een twijfelachtige beslissing, aldus de bezoekers. De penalty werd desondanks benut door Fabian Stevens die de ruststand op 1-0 bepaalde,

In de 52e minuut de verdiende gelijkmaker door een perfecte aanval waarbij de diepgaande speler (Postma) een prima voorzet afleverde aan Vente. Deze had geen moeite de gelijkmaker binnen te tikken. Drie minuten laten strafte de thuisploeg slecht verdedigen bij de tegenstander af en scoorde Fabian Stevens fraai in de winkelhaak van het doel. HZVV kreeg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen maar het bleef 2-1. Postma van d’Olde Veste scoorde bijna zijn tweede doelpunt toen de bal uit een voorzet het doel leek in te draaien maar dat geluk had hij niet. Even later stuitte de bal op de lat van het doel van HZVV maar ook nu bleef een doelpunt uit. Vlak voor tijd leek de beslissing in de spannende strijd te vallen maar de paal voorkwam de 3-1. d’Olde Veste kreeg op het einde nog een kans op een verdiende gelijkmaker maar de bal lag voor de verkeerde voet van de aanvaller. Het bleef bij 2-1 voor HZVV.