Algemeen

Betaald parkeren verhoogd: Raad maakt het ondernemers nog lastiger

Hoogeveen: Door de parkeertarieven te verhogen maakt de raad van Hoogeveen het de ondernemers nog lastiger dan voorheen. Waar in voorgaande jaren de bezoekers wegbleven vanwege de hoge parkeertarieven, zal het in 2019 wellicht nog meer terug kunnen lopen.

Doordat de tarieven per 1 januari met maar liefst € 0,20 per uur gestegen zijn, is de kans groot dat het publiek Hoogeveen nu vaker links zal laten liggen. Naast de verhoging is ook de tijdsduur aangepast, normaliter moet er tot 18:00 uur betaald worden, nu is dat tot 19:00 uur. Maar helaas blijft het daar niet bij, naast de verhoging van het uurtarief is er ook gekozen om het publiek te laten betalen op feestdagen. Op Goede Vrijdag, Koningsdag, 5 mei, Hemelvaartsdag, Tweede pinksterdag en tweede kerstdag zal er betaald moeten worden voor parkeren. Dan is er nog het Kaaplaantje, hier geldt een algemeen parkeerverbod, handhaving heeft hier in december en januari al vele boetes uitgeschreven aan foutparkeerders. Parkeren in het naast gelegen parkeergarage De Kaap, kost je dan wel €1,70 per uur, het is nog steeds minder dan de €90,00 die betaald moet worden als je hier parkeert, dus wees gewaarschuwd.

 

3 gedachten over “Betaald parkeren verhoogd: Raad maakt het ondernemers nog lastiger

  • Sorry hoor, maar die parkeertarieven in Hoogeveen zijn véél te hoog. Er zullen opnieuw bezoekers om wegblijven. Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd, welke partijen hier vóór hebben gestemd en welke partijen tegen. Kan iemand mij dat vertellen ????

  • De nieuwe raadszaal van een paar ton moet toch ergens van betaald worden, net als het extra toezicht in de Weide vanwege de overlast van het aso-AZC.

  • Ik doe al sinds vorige jaar geen boodschappen meer in Hoogeveen maar in een omliggend dorp zonder betaald parkeren.

Geef een reactie

Aankomende evenementen