HAC’63-atleet Job IJtsma wint crossloop in Zuidwolde

Een groot aantal HAC’63-atleten ging afgelopen zaterdag van start bij de crossloop in Zuidwolde. De jongste jeugd tot en met 9 jaar liepen een kleine ronde van 1250 meter. Lieke Snoeken uit Ruinen behaalde een mooie 2e plaats bij de meisjes. Bij de jongens was er een 2e plaats voor Guido Karssies. Hij bleef Niels Eefting 10 seconden voor.

Niels bleef daarentegen Jurgen Eefting nipt voor, die daarmee net buiten het podium viel. De oudere jeugdatleten moesten twee rondes afleggen, totaal 2,5 kilometer door het bos. Voor Sharon Steenbergen was dit een thuiswedstrijd en zij wist met een snelle tijd van 8 minuten en 36 seconden alle andere jongens en meisjes voor te blijven. Clubgenote Milou Karssies volgde als 2e meisje. Bij de jongens was er eveneens een 2e plaats voor HAC’63-atleet Ruben Eefting.
Na de jeugd was het de beurt aan de volwassen atleten. Zij moesten de Falieberg maar liefst 3 keer (5 kilometer) of 6 keer (10 kilometer) beklimmen. Op de 5 kilometer werd het podium bij de mannen geheel bezet door HAC’63-atleten. Job IJtsma toonde zich het sterkst en kwam na 17 minuten een 33 seconden als eerste over de finishlijn. Ephrem Been moest 16 seconden toegeven en Dave Hulzebos werd 3e in 18’18. Jannes Dolfing volgde op plek vier. De 10 kilometer werd gewonnen door Lambert Russcher uit Staphorst in 40’08. HAC’63-atleet Jeroen Thalen kwam slechts 8 seconden later over de finish en Martijn van der Ende uit Echten werd 3e in 40’18. Bij de dames ging de winst naar de Hoogeveense Iris Dahler in 49’14. Sandra Medendorp werd 2e in 49’46. Bij de Canicross behaalde Martin Luteijn met hond Bente de derde plaats. Zij legden gezamenlijk het 5 kilometer parcours af in 23’14.
HAC’63-atleet Jef Poelman ging van start bij de Hunebedloop in Borger. Op de 10 kilometer liep hij naar de winst in 34 minuten een 11 seconden. De tweede man in de wedstrijd moest iets meer dan een minuut toegeven op Poelman.