Amusement

Deze week in de bioscoop: VUE Hoogeveen

Voorpremière:

Vals

Een meidenweekend in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Verhoudingen worden op scherp gezet… weten de vier meiden wel alles van elkaar? De verfilming van het ‘beste jeugdboek’ van 2012 geschreven door Mel Wallis de Vries.

De vriendinnen Kim, Abby, Feline en nieuwkomer Pippa besluiten hun laatste vrije dagen voor het eindexamen door te brengen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden, verandert al gauw in een drama. Na een feestje met drie jongens uit een naburig huis is Feline ineens verdwenen. Door een dik pak sneeuw kunnen de meiden geen kant op en ze hebben geen mobiel bereik.
Het lijkt erop dat iemand op hen jaagt en de sfeer wordt steeds angstaanjagender. Weten de meiden eigenlijk wel alles van elkaar en hoeveel valsheid kan een vriendschap verdragen?

Afbeeldingsresultaat voor film vals

VALS

Premières:

Glass

Night Shyamalan brengt zijn twee bekende originele films – Unbreakable (2001) van Touchstone Pictures en Split (2017) van Universal – samen in één explosieve, thriller: Glass. Uit Unbreakable keert Bruce Willis terug als David Dunn evenals Samuel L. Jackson als Elijah Price, ook wel bekend als Mr. Glass. James McAvoy vergezelt hen vanuit Split in zijn rol als Kevin Wendell Crumb, de man met verschillende identiteiten en Anya Taylor-Joh als Casey Cooke, de enige gevangene die een ontmoeting met het beest overleeft. Na Split, jaagt David Dunn in Glass op Crumb’s bovenmenselijke identiteit van The Beast. Tijdens een aantal escalerende ontmoetingen duikt het duistere gestalte Price telkens op. Hij bezit geheimen die van cruciaal belang zijn voor beide mannen. Naast de huidige sterrencast keren ook Spencer Treat Clark en Charlayne Woodard terug uit Unbreakable, als Dunn’s zoon en Price’s moeder. Een nieuw gezicht is Golden Globe winnaar Sarah Paulson (American Horror Story -series). Deze ontknoping is wederom geproduceerd door Shyamalan en Blumhouse Production’s Jason Blum, die ook verantwoordelijk waren voor de productie van de twee voorgaande Shyamalan films. Ze produceren opnieuw met Ashwin Rajan en Marc Bienstock, alsook Steven Schneider, de uitvoerende producent.

Afbeeldingsresultaat voor film glass

GLASS

Mary, Queen Of Scots

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan). Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I (Margot Robbie). De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven. Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen.

Afbeeldingsresultaat voor film mary queen of scots 2019

MARY QUEEN OF SCOTS

Filmhuis Hoogeveen

Lady Bird

Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf, The Big Bang Theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts, The Big Short) zijn baan is kwijt geraakt. Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

Afbeeldingsresultaat voor film lady bird

LADY BIRD

Programma week 3

Geef een reactie

Aankomende evenementen