Vrijwilligers gezocht

Hoogeveen – Vrijwilligers Hoogeveen is op zoek naar personen voor de volgende activiteiten: 

Bezorger warme maaltijden: Een mevrouw uit De Weide kookt één keer in de twee weken op donderdagmiddag voor een ouder echtpaar in het centrum van Hoogeveen. We zoeken een chauffeur die de warme maaltijd rond 12.30 uur wil vervoeren van De Weide naar het centrum.

Verlichting/Maatje:  Jen gaat gebukt onder zware psychische problemen. Ze trekt het niet zonder afleiding en heeft daarbij iemand nodig. Ze is getrouwd en heeft nog een zoon thuis, waar ze heel trots op is. Als iedereen weg is voelt ze zich heel eenzaam, komt ze niet tot daden en blijft met haar problemen zitten. Iemand die haar helpt om iets te doen is broodnodig. Jen zal je er heel dankbaar voor zijn, want zonder jou is er voor haar geen klap aan.

Dungeon & Dragons Master: Scouting zoekt een Dungeon & Dragons Master, die enig gevoel heeft voor verhalen vertellen. Het liefst licht ervaren tot zeer ervaren met de 5de editie, andere edities zijn ook welkom. Iemand die ervaring heeft met beginnende spelers te werken.

Chauffeur: De locatie Wolfsbos van het Jannes van der Sleedenhuis is op zoek naar een fitte chauffeur (m/v) voor personenbus en/of vrachtwagen. Het gaat om een vaste dag per week. De werkzaamheden bestaan uit het halen en brengen van bezoekers van de dagbehandeling, rijden voor bewoners en het vervoer van interne post, maaltijden en spullen.

Penningmeester: Volleybalvereniging Olhaco zoekt een ervaren penningmeester voor vier seizoenen. Het zou mooi zijn als de kandidaat enig raakvlak heeft met de club of met volleybal.

Oefenen met Bewoners AZC: Op donderdagmiddag wordt in De Vredehorst les gegeven aan bewoners van het AZC. Gezocht wordt een gastdame/ heer voor de koffie en de afwas. Geen zwaar werk, want bij de afwas (absoluut geen grote hoeveelheden) krijg je vaak hulp. En wie wil lesgeven? Het gaat om oefenen, schrijven, uitspraak van eenvoudige woorden/zinnen. We zoeken meerdere mensen voor zowel de donderdag in De Vredehorst als de woensdag in het AZC. Daar staan vooral de eerste contacten en ontmoetingen op de voorgrond.

Huismeester: De huismeester van Bilderdijk is een spin in het web. Lijkt het u leuk om een dagdeel per week de huismeester te ondersteunen? Naast twee rechterhanden zijn sociale vaardigheden ook erg belangrijk. Bij het ondersteunen van klusjes in iemands appartement of in de gezamenlijke ruimtes vinden de bewoners het fijn als er ook even aandacht is voor hen.

Chauffeur: Voor ons project Samen Op Pad (SOP) zoeken we een chauffeur voor het vervoer van ouderen. De activiteit is elke week op de donderdagochtend. Chauffeurs worden ongeveer eenmaal per drie weken ingeroosterd. Het gaat voornamelijk om begeleiding bij het boodschappen doen en zo nu en dan een gezellig uitstapje.

Vrijwilligerscolleges
Het Vrijwilligerscollege is een initiatief van Vrijwilligers Hoogeveen. Binnen Vrijwilligerscollege wordt belangeloos kennis gedeeld.
Vrijwilligerscolleges zijn gratis bij te wonen door vrijwilligers, mantelzorgers en actieve burgers.

Agenda januari en februari:

  • Niet Aangeboren Hersenletsel, omgaan met levend verlies donderdag 24 januari 19.30 – 21.00 uur.
  • Voorlichting Gemeenschappelijke Kredietbank dinsdag 29 januari 19.30 – 21.00 uur.
  • Training Conflicten Hanteren dinsdag 5 februari 19.30 – 21.00 uur
  • Informatiebijeenkomst Belastingen en Toeslagen donderdag 14 februari 19.30 – 21.00 uur
  • Voorlichting Hoogeveense vrijwilligersverzekering donderdag 28 februari 19.30 – 21.00 uur.

Informatie VrijwilligersHoogeveen via www.vrijwilligershoogeveen.nl
(contactformulier), telefoon 0528278855 (receptie SWW) of per e-mail info@vrijwilligershoogeveen.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord