HODO verliest terecht van Gieten

GIETEN – Een identiek verhaal tot aan de winterstop, zo kun je het seizoen van de voetbalclubs Gieten en HODO vergelijken.
Medio december stonden beide ploegen kansloos onderaan in de 3e klasse C. Degradatie leek dichterbij dan ooit voor de 2 teams, maar voorafgaand aan de wedstrijd Gieten-HODO ziet de wereld er voor de thuisclub heel wat rooskleuriger uit dan voor voor de club uit Hollandscheveld. Waar de ploeg van trainer André Blom na 21 wedstrijden nog steeds wacht op de eerste overwinning, daar staat Gieten op een keurige plaats in de middenmoot. Een sterke serie na de winterstop houdt in dat Gieten ook volgend jaar weer actief zal zijn in de 3e klasse. HODO zal een stapje terug moeten doen richting de 4e klasse en de jonge selectie zal, aangevuld met enkele geroutineerde spelers, proberen om zo snel mogelijk het verloren gegane terrein te herwinnen.

Op sportpark de Goorns gaf de prima leidende scheidsrechter Boersma om 14.00 uur het startsein voor de wedstrijd. Het verschil tussen beide ploegen bleek niet zo groot te zijn als de ranglijst doet vermoeden. Evenals in de thuiswedstrijd, die door HODO met 1-3 werd verloren, waren de teams ook deze middag aan elkaar gewaagd. Het was Gieten dat echter op voorsprong kwam door een doelpunt van Lars Joel in de 37e minuut. Net voor rust was het Timon Smeding die de gelijkmaker op het scorebord kreeg en met de 1-1 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Na rust kwam Gieten in de 58e minuut op voorsprong via Jeremy Gall. De zoon van oud-Emmen trainer Joop Gall scoorde beheerst. HODO ging na deze tegenslag met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar zoals zo vaak dit seizoen kreeg de ploeg de deksel op de neus.
Gieten benutte de geboden ruimte goed en maakte de kansen die het kreeg ook af. Via Bas Alting werd het in de 67e minuut 3-1 en amper 2 minuten later was het Florian van der Heide die de 4-1 maakte en daarmee de wedstrijd op slot gooide. HODO kreeg nog enkele kleine kansen, maar tot scoren kwamen de Hollandschevelders niet. In de slotminuut scoorde Florian van der Heide zijn 2e treffer van de middag en hij bepaalde de eindstand op 5-1. Op Hemelvaartsdag 10 mei speelt HODO de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Dalen. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark ’t Grootveld te Dalen is 14.00 uur.