Echtpaar Westera 60 jaar getrouwd

Hoogeveen – 60 jaar geleden zijn Dhr. en Mevr. Westera getrouwd. “Het was toen een zonnige dag, maar wel koud, want er lag een beetje sneeuw”, verteld Mevr. Westera. Namens de Gemeente Hoogeveen bracht Wethouder Erwin Slomp hun de gelukswensen over en natuurlijk een fantastisch grote bos bloemen.

Het had weinig gescheeld of meneer Westera had z’n eigen trouwerij gemist. De avond ervoor had hij een ongelukje met de auto en de volgende morgen moest natuurlijk eerst de auto uitgedeukt worden en dit duurde iets langer dan verwacht.

Dhr. Westera heeft altijd zwaar werk gedaan. Hij is ooit begonnen bij de spoorwegen om spoorrails te legen. Na ongeveer 10 jaar ging hij kabels leggen. Mevr. Westera had het gezin van 4 kinderen (2 jongens en 2 meiden) onder haar hoede en deed veel vrijwilligerswerk voor de kerk en de voetbalclub.

Om wat bij te verdienen hadden ze toen hij bij het spoor werkte een 14-persoons bus aangeschaft. Carpoolen is niet alleen van de laatste tijd maar volgens Dhr. Westera dus al van dik 60 jaar geleden.

Alle moderne technieken gaan aan meneer voorbij. Maar mevrouw zit regelmatig achter de computer te mailen of foto’s aan het bewerken. En als er een storing is zet ze hem gewoon uit en aan. Dat werkt altijd.

Ze hebben het goed naar hun zin in Valkenstede. Meneer krijgt wat fysieke ongemakken en moet van de dokter thuis oefeningen doen. Het feestje is vanmorgen al gevierd in Valkenstede zelf.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord