Ab de Graaff/Bennie Pieper koppelkampioen driebanden

Hoogeveen – Het Hoogeveens koppeldriebanden kampioenschap, georganiseerd door biljartvereniging “De Poedel”, is gewonnen door het duo Ab de Graaff/Bennie Pieper. Het koppel uit Pesse / Hoogeveen versloeg in de finale het Hoogeveense koppel Henk de Weerd/Henk de Weerd.
Door: Dick Meppelink
Het koppelkampioenschap, dit jaar voor de 20e keer georganiseerd, was wederom een succes. Maar liefst 42 koppels van uiteenlopend niveau namen aan de titelstrijd deel. Het kampioenschap werd gespeeld in biljartzaal L’Aquit (HBC) in Hoogeveen. Het toernooi kende een bijzonder hoog niveau. Maar liefst vijftien koppels speelden in de voorronden een percentage van 100% en hoger.

Tijdens de finaledag werden de twaalf finalekoppels ingedeeld in vier poules:
Poule A: B. de Lange/J. Kluin, B.Pieper/A.de Graaff, M. Tuin/K. ten Kate
Poule B:, L. Slagter/A. Hilberts, J. Beuker/O. Vogelzang, L. Kats/E. Kats
Poule C: H. de Weerd/H. de Weerd, J. ten Kate/S. ten Kate, J. Patat/A. Akse
Poule D: J. Bremer/R. Kleine, R. Beuker/de Weerd, G. Lunenborg/J. Gebert

Na het spelen van de poulewedstrijden gingen de beste twee beste koppels van de poules door naar de kwartfinale. Hierin wisten Ab de Graaff/Bennie Pieper met de nodige moeite te winnen van het mentaal ijzersterke koppel Appie Hilberts/Luc Slagter. Het verrassend sterk presterende Zwarte Hand duo Johan Bremer/Ronny Kleine rekende af met het koppel Jan en Simon ten Kate, Bert de Lange/John Kluin konden het samen niet bolwerken tegen het debuterende koppel Otto Vogelzang/Joop Beuker en vader en zoon Henk de Weerd wisten hun kwartfinalepartij te winnen van het debuterende koppel Beuker/de Weerd.
Vervolgens werden de halve finales afgewerkt. Hierin traden Ronny Kleine en Johan Bremer aan tegen Bennie Pieper/Ab de Graaff. Door gedegen spel, uiterste concentratie en briljante treffers wisten Bennie Pieper en Ab de Graaff het tot dusver onverslaanbare koppel Johan Bremer/Ronny Kleine aan de zegekar te binden en plaatsten zich zodoende voor de finale. Op de andere biljarttafel hadden vader en zoon Henk de Weerd de nodige problemen met het sterk presterende duo Otto Vogelzang/Joop Beuker, in een spannende partij trokken vader en zoon uiteindelijk toch aan het langste eind en konden ze zich gaan voorbereiden voor de finale.
In de strijd om de 3e plaats wisten Otto Vogelzang en Joop Beuker eenvoudige te winnen van het uitgebluste duo Johan Bremer/Ronny Kleine. Laatstgenoemden konden hun sterke spel uit de voorgaande partijen niet voortzetten maar met een vierde plaats was het koppel uiterst tevreden. Otto en Joop waren natuurlijk uitermate trots op weer een overwinning, met enkele onnavolgbare caramboles werd het publiek vermaakt, hiermee was de derde plaats een feit.
Voor de finalepartij gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten in de fraaie biljartaccommodatie van HBC. Het duo Ab de Graaff / Bennie Pieper ging er als een speer vandoor, vader en zoon de Weerd probeerden de bakens nog wel te verzetten, maar tegen het ontketende koppel uit Pesse/Hoogeveen was geen kruid gewassen dit weekend. Ab de Graaff en Bennie Pieper mogen zich weer eens een jaar lang “Koppelkampioen van Hoogeveen” noemen. Het is al hun derde titel, ook in de jaren 2000 en 2015 wisten ze namelijk deze titel al te bemachtigen.
De prijsuitreiking werd verricht door de voorzitter van de organiserende biljartverenging “De Poedel”, Bert Pol. Hij reikte de goed gevulde enveloppen en de bloemen uit aan de prijswinnaars. Tevens feliciteerde hij Bennie Pieper met het behalen van de hoogste serie van het toernooi, een serie van 7. Ook werden de sponsoren op gepaste wijze bedankt voor hun ondersteuning en de toeschouwers voor hun getoonde belangstelling. Hierna ging het feestje nog een aantal uurtjes door en kon de organisatie met volle tevredenheid terug kijken op dit 20e driebandentoernooi voor koppels.
De eindstand:
1. Bennie Pieper / Ab de Graaff
2. Henk de Weerd (groot)/Henk de Weerd (klein)
3. Otto Vogelzang / Joop Beuker
4. Johan Bremer / Ronny Kleine

 

Op de foto: de kampioenen Bennie Pieper en Ab de Graaff

Deel dit bericht!

Geef een antwoord