Derde Runnersworld Bentincksparkrun (video)

Hoogeveen – afgelopen zondag werd voor de derde keer de Runnersworld Bentincksparkrun door VV Hoogeveen en HAC’63. Ondanks het druilerige weer mocht de organisatie een mooi aantal deelnemers verwelkomen aan de start. Ruim 170 deelnemers trotseerden wind en regen in de hoop een mooi resultaat neer te zetten.

Bij de 400 meter voor jeugd tot vijf jaar stonden een aantal jonge sporters te popelen om van start te gaan. Zij werden aangemoedigd door veel trotse ouders, waarvan een aantal zelf ook de hardloopschoenen aanmoesten trekken. Bij de jongens wist Finn Koopman de winst op zijn naam te zetten door in 1.56 minuten over de finish te komen. Finn was in een mooie strijd verwikkeld met Lieke Vredeveld die in een zelfde tijd eerste werd bij de meisjes. Midas van den Dijssel en Roan Blom wisten Finn op het podium te vergezellen terwijl Jill Anninga en Vajen het podium bij de meisjes wisten te veroveren. De jeugd tot acht jaar moest met 800 meter het dubbele lopen. Hier wist Taniek Versfeld uit Meppel Niels Eefting van HAC’63 en Kaj van Lubek van VV Hoogeveen voor te blijven. Lieke Snoeken was met overmacht de winnares bij de meiden, met meer dan een minuut voorsprong op Flore van den Berg en Babette Drooglever wist zij de eerste plaats op haar naam te zetten.
Op de 1000 meter ging de winst naar Leander van den Berg van de Asser Atletiek Club. Hij wist Mika Keizer van AV de Sprinter en Sacha van Lubek van VV Hoogeveen voor te blijven door in een mooie tijd van 3.36 minuten te finishen. Tess Kuhnen en Meike de Boer, beiden lid van HAC’63, wisten Marit Versfeld van AV de sprinter voor te blijven en pakte zo de eerste twee plaatsen van het podium. De G-loop ging eveneens over een afstand van 1000 meter. Hier wist Jorian Seubers de winst op zijn naam te zetten. Erik Rompcik en Steve Dekker volgde Jorian naar de finish en maakte zo het podium compleet.

Voor de 2500 meter had de organisatie het parcours iets aangepast. De start en finish vonden dit jaar plaats op de accommodatie van vv Hoogeveen. Tim van Es wist als snelste het parcours af te leggen in een tijd van 9.11 minuten. Wilbert Knol en Ruben Eefting wisten net als Tim onder de 10 minuten te finishen. Milou Karssies was ook dichtbij een tijd onder de tien minuten, maar zij moest met 10.06 genoegen nemen. Marielle Lensen en Marit Versfeld, die eveneens al op het podium stond op de 1000 meter, pakte de tweede en derde plaats in het klassement bij de meiden.
Ook op de 5 en 10 kilomter was het parcours ten opzichte van voorgaande jaren aangepast. Op de 10 kilometer, die een kwartier eerder van start gingen dan de 5 kilometer lopers, was de strijd vanaf de start tussen Jannes Dolfing en Aard van der Vinne. Beide heren zaten vrijwel de gehele wedstrijd in elkaars kielzog. Toch wist Jannes de strijd in zijn voordeel te beslechten. Albert Jan de Haan kwam vervolgens als derde over de finish. Bij de dames ging de winst naar Ilona Schra. Zij wist Ine Strijker, die vrijwel de gehele wedstrijd aan kop liep, te verslaan door in 37.22 te finishen. Ine volgde met 37.34 niet veel later. De derde plaats was voor Heidy Snijders.

Op de 5 kilometer gingen Nick Kerkhof en Iris Velting er gezamenlijk van door en wisten meteen een gat te slaan ten opzichte van de rest. Dat beiden als winnaars over de finish kwamen was daarom ook geen wonder. Wie met hen op het podium mocht staan was daarentegen minder zeker. Bij de mannen wist Denis Brandenburg uit Steenwijk Sander Kikkert voor te blijven. Laura Prins en Joyce Kats wisten bij de dames voor een compleet podium te zorgen.