Kwiek wint een punt in Sleen

De handbaldames van kwiek hebben tegen de huidige nummer 4 van de ranglijst een goede wedstrijd gespeeld. In een spannende pot werd een verdiend gelijkspel gehaald tegen de dames uit Sleen.

Een uitstekend leidende scheidsrechter had zijn handen vol aan de wedstrijd. De wedstrijd begon vooruitstrevend voor Kwiek en binnen enkele aanvallen stond het al 3-0 voor de dames uit Hoogeveen.
Exito stuitte in het begin vooral op de keepster van Hoogeveen daarentegen waren de Hoogeveense uitstekend op schot. Er ontstond een boeiend gevecht die de gehele wedstrijd duurde. Het spel vloog op en neer en Kwiek liet zich menigmaal verrassen door de tegenstandsters. Enkele slordigheden in het afspelen leidde ertoe dat Kwiek met 16-14 achterstand de thee mocht opzoeken.
Coach Stege, die heeft aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen in Hoogeveen, sprak zijn dames in de rust toe, het spel was goed maar de slordigheden moesten eruit. Bewaar je rust en help elkaar was het dringende advies.

De tweede helft was een afspiegeling van de eerste helft, het spel flitste heen en weer, over en weer waren er prachtige acties en doelpunten. Met nog slechts 3 minuten op de teller keek Kwiek tegen een achterstand van 3 doelpunten aan, het leek erop dat het weer net niet tot een goed einde kwam. Als je zo’n goede wedstrijd speelt dan wil je ook resultaat mee kunnen nemen. Kwiek zette nog eenmaal aan en een bloedstollend slot volgde. Met slechts 1 minuut op de klok onderschepte we de bal en vloog het spel weer richting het doel van Exito, een te snelle afronding leek een verdiend punt te kosten. In de tegenaanval die volgde onderschepte we brutaal weer de bal. De doorgebroken speelster werd door de keepster van Exito halverwege de eigen helft onderuit gehaald. Een penalty volgde die benut werd. Eigenlijk had de keepster een rode kaart moeten hebben maar enfin. De 3 seconden die resteerde waren niet meer genoeg voor Exito om nog eenmaal aan te zetten. Het wanhoop schot hielp niet en de opluchting was groot bij de dames uit Hoogeveen. Eindstand 28-28
Een verdiend punt.
Volgende week spelen de dames op zondag een thuiswedstrijd tegen de nummer 3, Beilen om 15:20 uur.