Sport

Kwiekturnsters scoren weer goed

Dalen/Hoogeveen – Met Kerst en Oud en Nieuw nog maar net achter de rug zorgden de turnsters van Kwiek bij hun eerste turnwedstrijd wederom voor een feestdag. Van de 9 meiden die meededen met de RWS-B-wedstrijden behaalden 6 een medaille, waarvan 1 bronzen, twee zilveren en maar liefst drie gouden.

Van ’s morgens 8.00 uur tot ’s avonds na achten turnden de 9 turnsters verdeeld over vier wedstrijden. Voor juryleden en begeleiders was dit zodoende een lange dag. Echter meteen in de eerste wedstrijd werd daar al glans aan gegeven. Ten eerste omdat Dominique Dingshoff haar haar echt mooi ingevlochten had en natuurlijk ook omdat ze, na een goed geturnde wedstrijd met een eerste plaats op brug, de zilveren medaille omgehangen kreeg.
Elfi van den Berg en Babet Zijnge traden in de tweede wedstrijd aan. Elfi, met een grote achterstand door te springen met de trampoline i.p.v. de plank, behaalde met een tweede plaats op de brug en een derde voor balk met een kleine achterstand op de nummer drie toch nog een mooie vijfde plaats in het deelnemersveld. Babet had de rem er af gehaald. Weliswaar nog vierde bij sprong, vloog ze via drie eerste plaatsen op de andere toestellen ook meteen naar de hoogste plaats op het ereschavot en haalde de eerste gouden medaille binnen voor Kwiek.
De vier meiden in de derde wedstrijd hadden in de wedstrijd ervoor goed gekeken en zich laten inspireren door hun turnmaatjes. Ilona Riesthuis en Amber Roeloffzen, beide pupil 2, hadden in de laatste trainingen er voor gezorgd dat hun oefeningen steeds netter en preciezer werden. Dit had als resultaat dat Ilona derde werd en even later Amber bij haar kwam staan om de gouden medaille in ontvangst te nemen. Ook Lisa Kraijesteijn en Lieke Zijnge (Jeugd 1 D1) maken elkaar in de training beter. Dat deze manier voor allebei vruchten afwerpt, bleek ook hier in de eindrangschikking. Wat is er leuker om met je maatje 1 en 2 te worden in je turnwedstrijd. Kwiek behaalde hier dus met vier dames vier medailles.
Zo tegen het einde van de middag startte de laatste wedstrijd waarin Merel Roeloffzen en Esmé Stevens voor Kwiek uitkwamen. Beide meiden hadden ook het sprongprobleem met de trampoline en begonnen de wedstrijd met een achterstand. Echter werd er voortvarend doorgeturnd. Esmé kon niet bovenin eindigen en werd 14e. Merel kon zich nog aardig naar boven turnen en eindigde als zevende. Met de eerste plaats voor het toestel brug heeft ze wel al een plaatsje op de toestelfinale behaald.
Met de behaalde resultaten waren de meiden, trainer, ouders en vereniging weer uiterst tevreden. Het belooft een mooi turnseizoen te worden.

Foto: Kwiek

Geef een reactie