Welcome to Marwen

Oscarwinnaar Robert Zemeckis (Forrest Gump, Flight, Cast Away) regisseert Steve Carrell in het ontroerende waargebeurde verhaal over de strijd van een gebroken man, die ontdekt hoe creatieve verbeeldingskracht de menselijke geest kan genezen. Het scenario voor Welcome to Marwen is geschreven door Caroline Thompson en door Robert Zemeckis, die de film ook produceerde samen met Oscarwinnend producent Steve Starkey (Forrest Gump, Flight), Jack Rapke (Cast Away, Flight) en Cherylanne Martin (The Pacific, Flight) van Zemeckis’ bij Universal ondergebrachte productiemaatschappij ImageMovers. Uitvoerend producenten zijn Jackie Levine en ook Jeff Malmberg, die in 2010 de aangrijpende documentaire maakte waarop de film is gebaseerd. Verder met o.a. Leslie Mann, Merrit Wever, Eiza González, Gwendolyn Christie, Janelle Monáe, Leslie Zemeckis, Diane Kruger en Neil Jackson.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
fantasie/drama
116 minuten
12+
Robert Zemeckis
Steve Carell, Leslie Mann, Merritt Wever, Neil Jackson, Eiza González, Gwendoline Christie, Diane Kruger, Janelle Monáe, Leslie Zemeckis

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Frank van Osch

Frank van Osch

Een film waar je echt even in moet komen. De hoofdrolspeler, Mark Hogencamp, heeft een traumatische ervaring achter de rug en heeft zich na revalidatie in zijn eigen wereldje teruggetrokken om een en ander te verwerken. Keer op keer spelen zich poppengevechten af tussen deze twee partijen. Wat bij elk gevecht als een poppenspel begint wordt vervolgens overgenomen door echte acteurs, verkleed als poppen. Apart als je het de eerste keer ziet maar grappig in het vervolg. En technisch gezien best wel knap in elkaar gezet. Gedurende de film wordt steeds meer duidelijk waar deze gevechten op gebaseerd zijn en krijgen we ook steeds meer inkijk in het eenzame leventje van Mark Hogencamp, gespeeld door Steve Carell. Vooral als hij een nieuwe overbuurvrouw krijgt. Dat maakt wel dat het meer en meer bizar wordt wat we krijgen voorgeschoteld. De verhaallijn is niet bijzonder spannend maar wordt goedgemaakt door de technische hoogstandjes met de poppen/acteurs.

Ria Koekoek

Ria Koekoek

Welcome to Marwen, een waargebeurd verhaal. Hoofdrolspelers zijn Mark en animatie pop Hogie. Na een traumatische ervaring is Mark veranderd voor het leven. Hij leeft in zijn eigen wereld, heeft geheugenverlies en heeft vaak paniekaanvallen. Hijzelf is animatiepop Hogie en verder zijn er vrouwen en neonazi’s animatie’s. Sommige scene’s zitten vol emoties. Vooral Mark’s angst, verdriet en onmacht zijn goed verfilmd. De muziek en effecten zijn erg goed en maakt de film redelijk. Film speelt meer dan 2 uur en dit had wel minder gemogen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord