Algemeen

Alle kinderen kunnen sporten en zingen!

Hoogeveen – Het Kindpakket is er voor ouders die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Vaak wordt er bezuinigd op de ‘extra’ dingen. Dit zijn wél de dingen die voor kinderen juist enorm belangrijk zijn. Ook het Jeugdfonds Sport & Cultuur draagt haar steentje bij om kinderen wel mee te laten doen.

JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR

Sommige kinderen kunnen niet meedoen met sport- en cultuuractiviteiten, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt een oplossing. Via een intermediair, zoals de sportfunctionaris, een trainer of een juf op school, kan een
gezin per kind een sport- en een cultuuraanvraag doen. Het fonds zorgt dan voor de financiële afhandeling met de sport- of cultuurclub. Dit doet het fonds door betaling van de contributie en soms door waardebonnen voor kleding en/of materialen.
In 2018 haalden 139 kinderen hun zwemdiploma door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Bijna 500 kinderen konden meedoen aan sport, muziek, theater of dans dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

VOOR WIE? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is bestemd voor kinderen van 0 tot 18 jaar
die om financiële redenen geen zwemles kunnen volgen, geen lid kunnen zijn van een sportvereniging, muziekschool of andere culturele instelling.

WAT ZIT ER NOG MEER IN HET KINDPAKKET? – Fietsonderhoud, zodat uw kind op een veilige fiets kan rijden. – Een jaarabonnement van de speel-otheek in Hoogeveen. U kunt een jaar lang speelgoed lenen. – Een 12-badenkaart bij zwembad De Dolfijn. Uw kind kan 12 keer zwemmen. – Een identiteitskaart of reisdocument statushouders.

VOOR WIE IS HET KINDPAKKET? Voldoet u aan de volgende voorwaarden? Dan kunt u het Kindpakket voor uw kind aanvragen. – Uw kind is 17 jaar of jonger. – Gehuwden of samenwonenden hebben een maximum inkomen van € 1.758,08 netto per maand. – Alleenstaande ouders hebben een maximum inkomen van € 1.230,66 netto per maand.

HOE VRAAG IK HET KINDPAKKET AAN? Het aanmeldformulier en alle informatie over het Kindpakket vindt u op www.hoogeveen.nl/kindpakket

Geef een reactie

Aankomende evenementen