Politiek

Gezocht: enthousiaste beroepsbeoefenaren

Hoogeveen – Bent u enthousiast over uw beroep? Werkt u in Hoogeveen of omgeving? Wilt u vmbo-leerlingen kennis laten maken met uw beroep of branche? Als u deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, dan is Hoogeveen On Stage op zoek naar u!

Hoogeveen On Stage nodigt u, als ondernemer, schoonheidsspecialist, opticien of andere professional van harte uit mee te doen aan Hoogeveen On Stage. Hoogeveen On Stage helpt 650 vmbo-leerlingen van de Hoogeveense scholen Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos bij hun beroepskeuze en netwerk.Gemeente Hoogeveen participeert vanuit Jong Hoogeveen in dit project. Wethouder Gert Vos is ambassadeur van Hoogeveen On Stage: ‘Het is een fantastisch project dat voor veel jongeren deuren opent bij lokale bedrijven. Dat is een win-winsituatie: wij willen onze jeugd, onze toekomst, graag hier houden en ondernemers hebben behoefte aan vakmensen. Door de jongeren kennis te laten maken met de ondernemers uit de regio, bouwen we samen verder aan de sterke regiofunctie van Hoogeveen.’

Welke beroepen zoekt Hoogeveen on Stage nog?
Ieder beroep is welkom: van advocaat tot automonteur. Inmiddels hebben zich bijna 100 beroepskrachten aangemeld. Hoogeveen On Stage zoekt nog mensen met de volgende beroepen:

  • ICT: app ontwikkelaars en systeembeheerders.
  • Transport: chauffeurs van bussen, vrachtwagens, heftrucks en taxi’s en logistiek medewerkers.
  • Uiterlijke verzorging: kappers, schoonheidsspecialisten, visagisten en nagelstilisten.
  • Techniek: automonteurs, procesoperators, grafisch ontwerpers, av-technici enbouwtekenaars.
  • Sport en recreatie: sportdocenten, gymleraren, outdoor trainers, personal coaches en fitness instructeurs.
  • Onderwijs: onderwijsassistenten, juffen en meesters en vakleerkrachten.
  • Detailhandel: winkelmedewerkers van kledingzaken, drogisterijen en bouwmarkten.
  • Natuur: boswachters, melkveehouders, dierenarts(assistent), tuinarchitecten, bloemisten, hoveniers en agrariërs.

Wat houdt meedoen in?
Op 5 maart 2019 van 12.30 tot 16.30 uur bent u aanwezig bij het Beroepenfeest in Theater de Tamboer waar u vragen beantwoordt en afspraken voor de Doe Dag maakt met vmbo-leerlingen. Op de Doe Dag van 14 maart 2019 ontvangt u de leerlingen met wie u een afspraak heeft gemaakt op uw werkplek en laat u ze uw werkdag ervaren.

Waarom meedoen?
U helpt jongeren, de vakmensen van de toekomst, aan concrete ervaring. U krijgt de kans uw werk en organisatie te presenteren aan uw toekomstige werknemers én u ontmoet andere gepassioneerde vakmensen. Een goed opgeleide beroepsbevolking is een sterke basis voor de toekomst van onze regio.

Hoe kunt u meedoen?
Bent u enthousiast en wilt u jongeren op weg helpen naar een goede beroepskeuze? U kunt zich aanmelden op hoogeveenonstage.nl zodat leerlingen zien dat u meedoet. Voor vragen kunt u terecht bij projectleider Esther Aarse, mail@hoogeveenonstage.nl.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: