Amusement

Programma VUE en Filmhuis Hoogeveen

Voorpremière:

Nobody’s Fool

Wees de eerste op zaterdagavond om 22.00 uur.

Nieuwe komedie van regisseur Tyler Perry over Tanya (Tiffany Haddish, Girls Trip, Night School), die net uit de gevangenis komt en herenigd wordt met haar zus Danica (Tika Sumpter, Ride Along films).

Afbeeldingsresultaat voor Nobody’s Fool

NOBODY’S FOOL

Premières:

Creed 2

Creed II gaat over teruggaan naar de basis, waarom je in eerste instantie kampioen werd en dat waar je ook naartoe zal gaan, je niet kan ontsnappen aan je verleden.

Het leven is voor Adonis Creed een evenwichtsoefening geworden. Balancerend tussen persoonlijke verplichtingen en zijn volgende gevecht, maakt hij zich klaar voor de grootste uitdaging van zijn leven. Zijn volgende tegenstander heeft vanuit het verleden nog banden met zijn familie, wat zijn drang naar het winnen van deze strijd in de ring alleen maar intensiveert. Rocky Balboa bevindt zich continu aan zijn zijde en samen confronteren zij hun gedeelde nalatenschap. Ze vragen zich af wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten en ontdekken dat niets belangrijker is dan familie.

Afbeeldingsresultaat voor creed 2

CREED II

Welcome To Marwen

Oscarwinnaar Robert Zemeckis (Forrest Gump, Flight, Cast Away) regisseert Steve Carrell in het ontroerende waargebeurde verhaal over de strijd van een gebroken man, die ontdekt hoe creatieve verbeeldingskracht de menselijke geest kan genezen. Het scenario voor Welcome to Marwen is geschreven door Caroline Thompson en door Robert Zemeckis, die de film ook produceerde samen met Oscarwinnend producent Steve Starkey (Forrest Gump, Flight), Jack Rapke (Cast Away, Flight) en Cherylanne Martin (The Pacific, Flight) van Zemeckis’ bij Universal ondergebrachte productiemaatschappij ImageMovers. Uitvoerend producenten zijn Jackie Levine en ook Jeff Malmberg, die in 2010 de aangrijpende documentaire maakte waarop de film is gebaseerd. Verder met o.a. Leslie Mann, Merrit Wever, Eiza González, Gwendolyn Christie, Janelle Monáe, Leslie Zemeckis, Diane Kruger en Neil Jackson.

Afbeeldingsresultaat voor Welcome To Marwen

WELCOME TO MARWEN

Hoe Tem Je Een Draak 3

DreamWorks Animation presenteert het langverwachte nieuwe deel van één van de meest populaire animatiefilmseries ooit: Hoe tem je een draak 3.

Wat begon met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een echte Helleveeg-draak is nu uitgegroeid tot een trilogie over de avonturen van Hikkie en Tandloos. In dit nieuwe hoofdstuk ontdekken ze eindelijk waar ze voor bestemd zijn: Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Tandloos wordt de leider van de draken. Dan worden ze geconfronteerd met een levensbedreigend gevaar en valt Tandloos voor een Hemelfeeks-draak op. De vriendschap tussen Hikkie en Tandloos wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld.

Afbeeldingsresultaat voor hoe tem je een draak 3

HOE TEM JE EEN DRAAK 3

Filmhuis Hoogeveen

Foxtrot

14 januari om 20:15 – 22:10

Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken echter een stuk complexer. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. Een dans met vele variaties, maar waar je ook heen gaat, je eindigt altijd op het punt waar je ooit begon.

NRC schreef: ‘Meesterwerk vol rake metaforen’
VPRO Cinema: ‘Gewaagde, maar bijzonder geslaagde (en ook gelaagde) vertelling’

Filmprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen