Koploper blijkt een maatje te groot voor Kwiek.

Hoogeveen – De dames van handbalvereniging Kwiek kregen na de winterstop direct de koploper op bezoek. Waar het in Erica nog een spannende wedstrijd werd was daar hier geen sprake van.

Hoewel Kwiek goed begon met 2 uitstekende aanvallen en een vooruitstrevende voorsprong van 2-0 was het daarna vooral HVE2000 wat de doelpunten maakte.
Het was fijn om te zien dat de nieuwe patronen die op het toernooi in Dalfsen nog veelvuldig geoefend waren vruchten afwierpen en tot 4 maal toe een doelpunt opleverde maar de aanvallende kracht van Erica was te groot.
Met een achterstand van 8-13 werd de kleedkamer opgezocht.
Ook de tweede helft begon Kwiek uitstekend met de eerste goal maar toen werd het rommelig. Ellen Tolman moest geblesseerd het veld verlaten en een onnodige overtreding om een break te stoppen leverde een rode kaart op. Teveel frustratie bij de dames over dingen die niet goed gingen waren de grondslag van het verlies.
Erica scoorde er ondertussen lustig op los en trakteerde Kwiek op een gepeperde 15-30 nederlaag.
Stege: de dames stonden te statisch in de verdediging waardoor ze te afwachtend waren wat de tegenstander gaat doen. Dat kan niet als je offensief staat, dan moet je in beweging zijn. Gelukkig ook weer positieve dingen gezien zoals het nieuwe patroon wat er nu goed inzit en waar de meiden veel doelpunten uit scoren.
Volgende week gaan we op zondag naar Sleen. Hier hopen we het positieve gevoel van de 2de helft van de competitie weer op te pakken.